XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kemiska preventivmedel

Vissa preventivmedel innebära användning av hormoner, medan andra erbjuder en icke-kemisk barriär eller intrauterin skydd. Tala med din läkare om biverkningar av hormonella preventivmedel innan man beslutar vilken metod som är rätt för dig. Kvinnor över 35 år som är rökare och kvinnor som lider av svår migrän bör inte använda hormonella preventivmedel.

Östrogen och progestin Kombination Preventivmedel

Många piller innehåller både östrogen och gestagen. Dessa piller fungerar genom att hämma ägglossningen och förändra både livmoderhalscancer slemhinnor och livmoderslemhinnan. Dessa piller är mycket effektivt för att förebygga graviditet, säger Planned Parent. Piller bör tas vid samma tidpunkt varje dag. Andra preventivmetoder som innehåller både östrogen och gestagen inkluderar hormonella hudplåster och vaginalring. Biverkningar av dessa metoder inkluderar ömma bröst, viktuppgång, småblödningar mellan menstruationerna och huvudvärk. Allvarliga biverkningar är blodpropp, hjärtinfarkt, stroke och allergisk reaktion.

Progestin-Only Preventivmedel

Det finns flera olika kemiska metoder som endast inkluderar progestin. Progestin endast preventivmedel hämmar ägglossningen och förändrar både livmoderhalscancer slem och livmoderslemhinnan. Det finns p-piller tillgängliga som bara innehåller gestagen. Detta kan vara ett bra val för kvinnor som inte vill använda en metod som innehåller östrogen. Preventivmedel skott bara använder progesteron. Skottet ges en gång var tredje månad. Biverkningar av progestin endast preventivmedel kan omfatta ömma bröst, huvudvärk, akne och viktökning. Allvarliga biverkningar är blodproppar, hjärtinfarkt och stroke.

Spiral

Det finns en spiral (spiral) på marknaden som innehåller en liten mängd av progestin. Det verkar genom att hämma ägglossningen och förändra livmoderslemhinnan, som förhindrar graviditet. LUD sätts in av en läkare i ett allmänt kontor inställning. Den kemiska Spiralen kan förbli på plats under en period på upp till fem år. Vid denna tidpunkt den kan avlägsnas och ersättas med en annan. Om en kvinna önskar graviditet under de fem år, kan hon helt enkelt ta bort spiralen tidigt. Fertilitet bör återgå inom flera månader. Biverkningar av spiralen innefattar livmoder perforering, infektion, ektopisk graviditet, cystor på äggstockarna, huvudvärk och ömhet i brösten.