XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Basket Backboard Rules

I basket är bakplatta för att stoppa bollen från att gå out of bounds på ett skott samt ett stöd för att styra bollen i korgen när du fotograferar från nära håll. Eftersom ryggstöd är en så viktig del av spelet i basket, det finns vissa regler för sina mått och korrekt användning under spelets gång.

Storlek och förordningar

En förordning basket ryggstöd mäter 72 inches bred och 42 inches tall och sticker ut från baslinjen så att mitten av fälgen är 63 inches från out-of-bounds linje. En skiss av en rektangel är målad på framsidan av bakstycket för att hjälpa spelare i bank bollen ryggstöd för ett fält mål. Denna rektangel mäter 24 inches bred och 18 inches hög, och är placerad 6 inches från den nedre kanten av den bakre skivan i mitten. Förordningar kräver stoppning för att släppas ut på sidorna och botten av bakstycket för att förhindra skador på spelare.

Utanför banan

De bästa, sidor och botten av ryggstöd är alla anses ramarna, enligt National Collegiate Athletic Association. En boll som slår någon av dessa delar av ryggstöd anses vara inom ramarna, om det slår plankan och sedan faller out of bounds utan beröring. En boll som passerar över toppen av ryggstöd automatiskt anses vara out of bounds, även om det ännu inte har berört golvet out of bounds. Eventuella stöd som är anslutna till bakre skivan anses vara out of bounds också.

Andra backboard Regler

Omedelbart efter att vidröra plankan, bollen anses vara på nedåtgående, och därmed omfattas av bestämmelserna i målvakts. Om en offensiv spelare berör bollen efter att den har berört ryggstöd och är över kanten, skall domaren blåsa i visselpipan och tilldela bollen till motståndarlaget. Om en defensiv spelare berör bollen i denna situation är bollen död och det anfallande laget tilldelas en automatisk sätta in målet, även om försök misslyckades. Om en boll får lämnas in mellan ryggstöd och fälgen under uppspelning, anses det ett hopp boll, om inte bollen ingavs till följd av en kasta in, och inga andra spelare rört bollen efter det kastades i. I detta fall , anses det en inkast i strid, och motståndarlaget tilldelas bollen out of bounds på platsen för den ursprungliga inkast.