XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Musklerna i nacken är en del av en av de viktigaste muskelgrupperna i kroppen. Dessa muskler inte bara hålla upp huvudet, de hjälper också till att stödja ryggen och hjälpa din hållning. Om dessa muskler är svaga, finns det möjlighet för muskelskador med åldern. Det finns flera övningar du kan göra som kommer att öka muskelmassa i nacken.

Stående Head Harness Neck Resistance

En bra övning för att hjälpa till att bygga muskelmassa är "Standing Head Harness Neck Resistance." Denna övning kräver att du lyfta vikter med nackmusklerna. För att starta, placera fötterna isär bara bredare än dina axlar med tårna pekar utåt. Sedan bifoga en halsrem till din panna så att bandet hänger ned framför ansiktet. Se till vikten är säkert fäst till änden av remmen. Böj överkroppen framåt så det är nästan parallellt med golvet och placera båda händerna på knäna för att komma in i utgångsläget. Andas och sänka hakan mot halsen, sänka vikten på golvet. Medan utandning, lyft hakan så att ditt ansikte ser fram emot. Upprepa denna övning för 10 uppsättningar av fem repetitioner vardera. Eftersom denna motion behandlar lyfta en vikt med halsen, vara noga med att inte överdriva det, eftersom detta kan orsaka spänningar i nackmusklerna. Om du är osäker på vikten, kan du börja denna övning utan en vikt och sedan långsamt bygga upp till lämplig vikt.

Liggande Down Plate Motstånd

En annan övning för att försöka är "Lying Down Plate Resistance." Detta är en annan viktbaserade motion för att hjälpa till att bygga muskelmassa i nacken. Till att börja, ligga ner på en övning bänk med huvudet över kanten och möta golvet. Placera en tyngd bakom huvudet och hålla den på plats med båda händerna. Andas in och sakta sänka huvudet med vikten bakom nacken. När huvudet har gått hela vägen ner, andas och lyft det långsamt tills du tittar på taket. För att avsluta upprepningen, sänka huvudet tillbaka till utgångsläget. Upprepa denna övning i uppsättningar av tio med fem repetitioner. I likhet med föregående övning, är det extremt lätt att anstränga nacken på grund av tillsats av en vikt så se till att vikten inte är för tung.