XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Utövar lindra stress?

Stress bidrar till högt blodtryck, huvudvärk, trötthet, ryggont, hjärtsjukdomar och sömnsvårigheter. Människor under stress kan uppleva ångest eller depression och har problem i sina relationer. Motion hjälper till att lindra stress och kan göra dig en friskare människa.

Stress på cellnivå

Stress orsakar cellerna att åldras snabbare, vilket kan vara en anledning stressen bidrar till sjukdom och sänkt immunitet. Forskare vid University of California i San Francisco rapporterade maj 2010 att så lite som 42 minuter av träning under tre dagar kunde skydda celler från för tidigt åldrande. Dina celler innehåller kromosomer som är lindade i ett skyddande hölje som kallas telomer. Stress förkortar telomererna, vilket minskar deras förmåga att skydda kromosomerna. Motion förlänger telomerer, så att de ger mer skydd.

Motion och avkoppling

Motion fokuserar dina tankar någonstans förutom dina problem. Man talar om att vara "i zonen" när de spelar basket, jogga, åka skidor, simma eller delta i andra motionsaktiviteter. De fokuserar på just nu och vad de gör och inte på stressiga situationer eller svårlösta problem. Detta uppmuntrar avkoppling och avleder stress. Lyssna på musik eller utövar med vänner kan förstärka denna avkoppling effekt.

Mätning Effektiv motion

American Heart Association rekommenderar att du utöva 30 till 60 minuter om dagen de flesta dagar i veckan för den allmänna hälsan. Du behöver inte göra allt detta i en timme långa block. Du kan ta en promenad på lunchen, klättra upp för trappan på paus och träffa löpbandet medan du tittar på nyheterna. Kvinnorna i UCSF studien utnyttjat tre dagar i veckan för mindre än 15 minuter om dagen och ändå haft stressreducerande effekten av motion.

Stressreducerande övning

För att skydda celler, UCSF Forskarna upptäckte övningen måste vara tillräckligt kraftfull för att höja pulsen. Tänk på vilken typ av träning som får dig att svettas, såsom en omgång basket eller tennis, rask promenad, jogging, dans eller cykla. Även trädgårdsarbete eller kraftig hushållsarbete kvalificerar. För att maximera minska stressen, hitta en aktivitet du tycker som hjälper dig att slappna av. En del människor föredrar en klass med vänner; andra fly från stress med solo aktiviteter som vandring.