XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tips för Camping i Backcountry


Backcountry camping är också känd som primitiva camping, en vildmarksupplevelse där ensamhet kan avnjutas i naturen. Ingenting om en vildmark resa i backcountry är trevligt och enkelt; förberedelse och kunskap är viktig för att säkra en smidig och säkrare resa när man börjar ut i vildmarken. Innan han vågade ut, tillåta dig själv gott om tid att förbereda sig om för en övernattning eller en multipel-dagars utflykt.

Packlista

Ge dig själv tillräckligt med tid att packa på lämpligt sätt för en campingplats camping resa. Viktiga poster ingår navigation såsom solskydd kompass, kartor eller GPS, lämpliga kläder, tillräckligt med mat, ficklampa, brand starter, första hjälpen-kit och fickkniv. Tänd inkluderar tändstickor, ljus eller tändare, medan solskydds poster är solglasögon, hattar, visir och sunblock lotion. Bär en ryggsäck som passar storleken på din last och glöm inte skyddsskor som är också väder lämpligt. Resor med övernattning kräver mer redskap såsom sovsäck, tält, vattenrenings kit, extra ficklampa och batterier.

Inrätta

Se till att du har alla erforderliga tillstånd innan inrätta läger i backcountry. När du har nått din camping, välja en plats nära vatten och vandringsleder. Enligt REI expertråd, campingplatser som är minst 200 meters avstånd från Vattendrag och vandringsleder är tillrådligt. Slå upp ett tält i en platt och företrädesvis skuggig plats som är fria från skräp och klumpar som kan orsaka obehag. Om backcountry camping ligger i ett blåsigt område, bosätta sig i en vind buffrat plats som bakom steniga strukturer.

Väder

Vädret i backcountry kan förändras oväntat. Campare bör alltid förbereda sig för oförutsedda väderförhållanden ute i vildmarken. Tänk framåt och packa kläder som regnkläder, isolering och flera lager av kläder. Du kan stapla eller kasta lager av tyg, beroende på temperaturen. En bra säkerhetsåtgärd är att övervaka din lokala väderprognoser och ringa parken och be ranger stationer för väderuppdateringar och råd. Ta med en liten AM-radio som kan plocka upp stationer i backcountry så att du kan hålla dig informerad och alert hela resan.

Mat och vatten

Ta livsmedel som är förpackade med energi men lätt att bära och förbereda. Nötter, torkad frukt, energikakor, choklad, bröd, beef jerky, jordnötssmör är energigivande livsmedel som också är lätt att packa och bära när vandring. Glöm inte att ta tillräckligt med vatten för hydrering. Undvika vätskedrivande drycker som kaffe och te och hålla sig till vatten och energidrycker i stället. Andra livsmedel att få är crackers, pretzels, ost strängar och granolastänger.