XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du blir sjuk från att köras i iskalla vädret?

Kallt väder inte orsaka sjukdom, men kan spela en roll i att anlita en förkylning eller influensa-virus. De verkliga orsakerna till sjukdom innebär vistas inne och nära kontakt med smittade personer. Körs på vintern kan hålla immunförsvaret starkt, men hypotermi och torr luft kan lämna dig mottaglig för infektioner. Om du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder, som körs i kylan inte kommer att ge dig snuva.

Orsaker till sjukdom

Bakterier och virus som orsakar sjukdom sprids genom kontakt. Bakterier kan överleva i flera dagar på dörrhandtag eller strömbrytare, och kan färdas genom luften via nysningar och hosta. När en patogen når en slemhinna i kroppen, liksom slemhinnan i näsan, har grodden en större chans att replikera och starta en infektion. Viloläge i en bakteriefri område under vintern är det enda sättet att verkligen eliminera dina chanser att infektion. Eftersom du troligen måste arbeta och ta hand om en familj, vilket begränsar din exponering för bakterier, upprätthålla ditt immunförsvar och tvätta händerna ofta är bättre alternativ för att förhindra infektion.

Kallt väder och sjukdom

Kallt väder faktiskt kan aktivera immunförsvaret, öka din noradrenalin, ett hormon som fungerar som en naturlig avsvällande medel. Dock kan vissa aspekter av vintersäsongen öka dina chanser att bli sjuk. Kall luft orsakar vasokonstriktion, eller förträngning av blodkärl i näsan och luftvägarna, vilket leder till torrhet. Slem i näsan hjälper till att förhindra infektioner, så när det är torkat ut, har kroppen en mindre försvar mot virus och bakterier. Inomhus värme torkar också ut luften, vilket i sin tur kan torka ut din nasal passager och öka risken för sjukdom.

Körs i det kalla

Genom att ta några försiktighetsåtgärder, kan du säkert köra utanför, även om vädret är "skrämmande." Skiktning dina kläder på rätt sätt är nyckeln till att hålla värmen och torka på en vinterkörning. Din innersta lagret bör vara en snabbtorkande, syntetisk väv. En fleecejacka eller skjorta kommer att hålla i värme och en vindresistent eller ännu bättre, vattentätt yttre skal kommer att hålla vind och nederbörd från att påverka dig. Bära en hatt, handskar och varma strumpor, och tänka på att investera i vattentäta löparskor för att bekämpa slaskiga gator. Kör in i vinden på väg ut, placera den på ryggen när du kommer tillbaka hem för att undvika Vind.

förhindra infektion

På en körning, hålla sig i rörelse; hypotermi kan ställa in snabbt, särskilt på en blåsig dag. Hypotermi sänker immunitet och kan ge en möjlighet för bakterier. Ta en mobiltelefon med dig, eller berätta för någon rutten och beräknad tid i fall du glida på is eller bli kyld. Väl tillbaka hem, tvätta händerna ofta och hålla gemensamma ytor desinficeras. Du kan använda en saltlösning nässpray för att hålla slem foder fuktig, samt en luftfuktare för att lägga fukt i luften, men använda destillerat vatten och ändra den varje dag för att undvika bakterier uppbyggd. Kontakta din läkare om du har symptom på en förkylning eller influensa.