XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Buffalo Meat friska?

Buffalo kött, mer allmänt kallas bisonkött, kan användas i de flesta recept som kräver nötkött. Bison kött är en av de leanest, mest näringsrika kött som finns, och du kan använda den för hamburgare, stekar, biffar och gryta. Eftersom de flesta kött bison höjs på öppna rancher och utfodras gräs, innehåller kött betydligt färre - i förekommande fall - konstgjorda antibiotika, hormoner och steroider än nötkött och andra mer vanliga kött.

kalorier

En 100 gram servering av bison kött - cirka 3,5 uns, eller cirka 1/4 pounds - innehåller cirka 146 kalorier. Detta gör den till en av de lägsta kalori kött. En liknande servering av 90 procent magert nötkött innehåller cirka 176 kalorier, medan fläsk innehåller cirka 218 kalorier och kalkon innehåller cirka 149 kalorier. Även vilt, en annan mycket magert kött innehåller fler kalorier per portion, med 158.

Fett och kolesterol

En portion av buffelkött innehåller 7,21 gram fett, och ca 55 milligram kolesterol. För att sätta det i perspektiv, samma storlek servering av 90 procent magert nötkött innehåller ca 10 gram fett, och ca 65 milligram kolesterol. Detta innebär bison är en mycket magert kött och även innebär att du kommer att få mer valuta för pengarna genom att köpa bisonkött, eftersom mindre av vikten blir trimmas eller avtappas som fett.

Protein

Bison innehåller färre kalorier och mindre fett än många andra typer av kött, såsom nötkött och kyckling, men det betyder inte att det är mindre tillfredställande eller näringsrik. Proteinhalten är något högre, med 20,23 gram i en servering av bison, jämfört med en servering av 90 procent magert nötkött, med 20 gram. Fläsk innehåller 17.99 gram protein, kalkon innehåller 17,46 gram.

allergier

Buffalo kött är en gemensam kosthållning för personer som lider av allergier till mer vanliga kött - det anses vara icke-allergiframkallande. Enligt Cowboy Free Range Kött, har det inte funnits några registrerade fall hittills av personer med en allergisk reaktion mot bison kött.