XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur kan vi minska hyperaktivitet genom dietförändringar

Hyperaktivitet är ett kännetecken symptom på neurologisk sjukdom attention-deficit / hyperactivity disorder, även känd som ADHD, ett kroniskt tillstånd i allmänhet diagnostiseras i barndomen och som kännetecknas av fysisk hyperaktivitet samt ouppmärksamhet, dålig koncentration och impulsivt beteende. Även om det inte finns något botemedel mot ADHD, många olika behandlingar som används för att behandla symptomen, inklusive läkemedel, beteendeterapi och koståtgärder. Harvard Medical School säger ensam förmodligen diet är inte den viktigaste faktorn i hyperaktivitet och andra ADHD-symptom. Men en del föräldrar rapporterar goda resultat med koståtgärder för hyperaktivitet. Av säkerhetsskäl alltid konsultera ditt barns barnläkare innan införande av en dietbehandling för hyperaktivitet.

Steg 1

Undvik artificiella färger. Enligt MayoClinic.com, artificiella färger läggas till förpackade livsmedel verkar förvärra hyperaktivitet hos vissa barn. Artificiella färger finns normalt i godis, drycker, glass och några färgglada förädlade livsmedel, så försök att eliminera dessa livsmedel från ditt barns kost om du är orolig för hyperaktiva beteende.

Steg 2

Klipp ut livsmedel som är vanliga allergener, såsom mejeriprodukter, vete, choklad och ägg. University of Maryland Medical Center, eller UMMC, rapporterar att medan forskningen är inte helt avgörande, kan dessa livsmedel vara inblandade i vissa barns hyperaktivitet. Eftersom det kan vara svårt att eliminera så många livsmedelsprodukter, kanske du vill klippa ut en matgrupp i taget och titta på hyperaktivitet förbättring med varje dietförändring för att bestämma vilka, om några, påverkar beteendet.

steg 3

Undvik livsmedel som innehåller salicylater, vissa kemikalier som finns naturligt i olika växter och växtbaserade livsmedel, inklusive alla bär, chilipulver, äpplen och äppelcider, kryddnejlika, vindruvor, apelsiner, persikor, chilipeppar, paprika, plommon, plommon och tomater. En populär diet för behandling av ADHD, som kallas Feingold dieten, begränsar salicylater och livsmedelstillsatser och är mycket framgångsrik för vissa barn med hyperaktivitet, säger UMMC. Dock är denna diet förändring utmanande att införa, med tanke på utbudet av livsmedel som måste undvikas.

steg 4

Inkludera omega-3 fettsyror i ditt barns kost. Medan mer forskning behövs, råder Harvard Medical School att omega-3-fettsyror kan vara till nytta för barn med hyperaktivitet problem. Dessa hjärtvänlig fetter finns i lax, tonfisk, makrill, mandlar, valnötter, olivolja, oliver, rapsolja, jordnötssmör och avokado. Eftersom det inte finns några medicinskt överenskomna riktlinjer för dosering av omega-3-fettsyror i förhållande till hyperaktivitet, och eftersom omega-3 anses hälsosamt och önskvärt för alla som en del av en hälsosam kost, fritt inkludera dessa livsmedel i ditt barns kost så ofta som du kan.

varningar

  • Alltid rådfråga din familj barnläkare eller barn neuropsykolog innan någon dietary intervention för ditt barns hyperaktivitet eller andra ADHD-symptom.