XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nästan alla av oss kommer att drabbas av buksmärtor någon gång, och ibland är det svårt att veta var din smärta kommer ifrån eftersom du kan känna det som strålar ut från flera avsnitt av buken. Enligt Mayo Clinic, några orsaker till buksmärtor är centrala för en del av din kropp.

Appendicit

Blindtarmsinflammation uppstår när appendix blir inflammerad och fylld med pus. Smärtan i allmänhet börjar nära naveln sedan flyttar till nedre högra delen av buken, och smärtan förvärras under en 6- till 12-timmarsperiod, ofta blir allvarlig.

Crohns sjukdom

Crohns sjukdom, en form av inflammatorisk tarmsjukdom (IBD), uppstår när slemhinnan i mag-tarmkanalen blir inflammerad, vilket resulterar i svår diarré och buksmärtor. Inflammationen kan ligga djupt i de drabbade vävnaderna, vilket gör Crohns sjukdom en smärtsam och ibland till och med livshotande tillstånd.

endometrios

Endometrios, en kvinnlig reproduktiv störning, bildas när livmoderslemhinnan, som normalt linjer livmodern växer på andra platser som äggledarna, \ äggstockar eller vävnad nära bäckenområdet. Endometrial vävnad blir instängd och orsakar bäckensmärta, särskilt under din cykel.

cystor på äggstockarna

Cystor på äggstockarna kan förekomma på ytan av äggstockarna i form av vätskefyllda blåsor. De brukar inte orsaka smärta om de inte spricker under ägglossningen under din cykel.

Urinvägsinfektion

En urinvägsinfektion (UTI) börjar i en av de organ i urinvägarna, men oftast urinröret eller urinblåsan. Kvinnor är mer benägna att drabbas av dem än män. Du kommer att känna lätt bäckensmärta och ett behov av att urinera ofta med en infektion i urinblåsan, men med en njurinfektion smärtan förvärras i din sida och tillbaka och du får frossa.