XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Best Närings Ratio för viktminskning

Alla kalorier i din kost kommer från en av fyra källor: kolhydrater, fett, protein och alkohol. Alkohol inte räkna in några beräkningar av de bästa näringsförhållandena för viktminskning. Experter fortsätter att diskutera optimala förhållandet mellan de tre viktigaste näringskällor för viktminskning. Traditionella dieter ber dig att äta ungefär två tredjedelar kolhydrater med begränsad fett och protein, och low-carb diet tillåter högre andel fett och protein med färre kolhydrater. Vad är viktigare än den exakta förhållandet mellan makro brinner mer kalorier än du äter.

näringsämnen

Kolhydrater förse kroppen med fyra kalorier per gram och i allmänhet kommer från vegetabiliska källor. Minimalt förädlade kolhydrater som blåbär, sallad, bönor och havregryn ger dig också gott om fiber för att du känner dig full och hjälpa matsmältningssystemet fungerar korrekt. Kolhydrater ger glukos, kroppens föredragna bränslet.

Protein tillhandahåller även fyra kalorier per gram, men den kan komma från både växt- och djurkällor. Protein är viktigt för korrekt cellfunktion.

Fett ger nio kalorier per gram, vilket är varför du ofta rekommenderas att undvika det när man försöker gå ner i vikt.

förhållanden

Näringsförhållande som oftast nämns av statliga, hälsa och fitness professionella är 55 till 60 procent av kalorier från kolhydrater, inte mer än 30 procent från fett och resterande 10 till 15 procent från protein.

Low-carb diet planer som Atkins hävdar att amerikaner äter alldeles för mycket kolhydrater och rekommenderar att huvuddelen av kalorierna kommer från fett och protein, och mindre än 10 procent kommer från kolhydrater i början faser.

Forskning

Under de senaste decennierna har många studier analyserat effekten av en mängd olika näringsförhållanden för både kort och lång sikt viktminskning, och svaren är fortfarande oklart. En studie från 2003 i "Journal of Nutrition" visade att minska kolhydrater nivåer hjälpt kvinnor gå ner i vikt och förbättra kroppssammansättning. Andra studier visar liknande förmåner på låg fetthalt, hög-carb diet.

En studie 2009 publicerades i "The New England Journal of Medicine" jämfört en mängd olika näringsförhållande planer och fann att de alla producerade ungefär samma resultat efter två år.

rekommendationer

Viktminskning beror på att äta färre kalorier än du använder på en dag. I själva verket, en Kansas State University professor i människoföda experimenterade på sig själv med en all-skräp-kost: professorn framgångsrikt förlorat mer än 25 pounds i 10 veckor genom att äta mindre än 1800 kalorier per dag, även om det var mestadels fett och socker.

Det viktiga för viktminskning är att du kan välja näringsförhållande som fungerar bäst för dig. Om du sugen på kolhydrater, sedan njuta av en skål med havregryn. Om du inte kan leva utan biff, sedan äta den. Bara hålla din totala intaget under vad du kan bränna på en dag.