XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Växtvävnadsodlingstekniker


Växtvävnadsodling är en metod för att fortplanta växter under vissa vetenskapliga förutsättningar. Denna teknik används ofta för att producera klonen av en växt. Växtvävnadsodlingsteknik är en nyligen utvecklad metod som används för att fortplanta växter på ett fördelaktigt sätt. Den rymmer några fördelar som snabb produktion av klonväxter, produktion av mogna växter och regenerering av växter i frånvaro av frön och pollinering process.

sterila förhållanden

Dessa typer av tekniker utförs under sterila förhållanden och filtrerad lager luft. Växter är naturligt kontaminerade med små mikroorganismer. Därför är sterila betingelser krävs för denna process. Många kemikalier som används som växt steriles är lätt tillgängliga på marknaden. Ett bra exempel på detta är alkohol. Det är ganska populär på marknaden som en växt steril. Det finns några farliga kemikalier som kvicksilverklorid, som också finns på marknaden som växt steriles.

Tillväxt av Explantat

Vävnaden erhålls från anläggningen för detta experiment kallas explantat. Explantaten placeras vanligen i ett fast eller ett flytande medium, som är sammansatt av oorganiska och organiska näringsämnen. Sammansättningen av detta medium har djupgående effekter på morfologin hos vävnader, som ursprungligen bidra i tillväxten av explantat. Till exempel är cytokinin för att ge rötter. På detta sätt, de näringsämnen hjälpa till i de inledande skedena av tillväxten av ett explantat.

Sista stadierna av växtvävnadsodling

Kemikalier används ofta i växtvävnadsodlingstekniker för framväxten av en specialiserad explantat. Den expertis av en vävnad culturist är oerhört viktigt och hjälpsamma under denna process. Som skotten dyka upp från odlingen, de skall skivas av. De åter rotade med auxin, som producerar småplantor. När plantorna förvandlas till växter och är mogna nog, överförs de till ett växthus för ytterligare tillväxt.

Val av Explantation

Val av explantat beror på miljöförhållanden. Tobak anses som en universell explantat, som kan växa i någon del av världen. Explantatet varierar också i tillväxthastighet och användning. Valet av explants beslutar också vilken typ av plantor - oavsett om de är haploida eller diploida. Det är också nödvändigt att undersöka moderplantan innan dess vävnad. Om moderplantan har en sjukdom, kan det överföras till klon explantatet.

användningar

Det finns många moderna tillämpningar av växtvävnadsodlingstekniker. En viktig tillämpning är mikro förökning. Micro förökning är en teknik för att rädda utrotningshotade arter av växter. Det är oerhört populärt för skogsbruk. Storskalig produktion av växter uppnås i en kortare tid. Således har denna teknik blivit populära för kommersiell användning för. Hybrid typer av explants och kloner produceras för ytterligare vetenskaplig forskning. Växt vävnadsodlingsmetoder kommer att vara mycket fördelaktigt i framtiden för att skydda utrotningshotade växtarter.