XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

DNA-tester har blivit en av de viktigaste faktorerna för att lära sig om genetisk information och medhjälp i förebyggande och diagnos av sjukdomar. Det bidrar också till att fastställa faderskap föräldrar till nyfödda barn och avläsnade familjemedlemmar.

Kriminalteknik

Kriminaltekniker använder DNA från hud, sperma, saliv, blod och hår för att bestämma genetisk likhet mellan ämnen samt för att lösa brott.

Origins

DNA upptäcktes först på 1800-talet av en schweizisk läkare. Den första DNA-testet gjordes på 1980-talet, där forskarna fastställt att Anna Anderson inte var relaterade till kungligheter, i motsats till sina fordringar. Hennes DNA testades inte förrän flera år efter hennes död.

familjära Slipsar

Sedan 1980-talet, har DNA-testning återförenas tusentals familjer över hela världen. Det är ofta också används för att diagnostisera sjukdomar och tillstånd. I början av 2000-talet, blev tillgängliga att använda hemma DNA-test kit.

fall

Den första kriminella fångats med DNA-analys var en brittisk bagare vid namn Colin Pitchfork (1987). Samma år, åtalas USA Tommy Lee Andrews, som fångades med hjälp av DNA-teknik via sperma som samlats från en mördad våldtäktsoffer.

brister

Några fall av DNA-testning har resulterat i falska fängelse. I slutet av 1990-talet, var en brittisk man som hölls fången i sju timmar på en falsk DNA testresultat som förbinder honom till ett inbrott han inte begått. Felhantering i laboratorier under testning av DNA kan leda till felaktiga resultat.

Årtionden av Stängning

Även om det finns några fall av felaktigheter i DNA-testning, totalt sett har visat sig vara ett effektivt och korrekt sätt att peka ut bevis på brottsplatser. Sedan 1980-talet har mer än 200 personer har befriat från brott de var oskyldiga, däribland några som har tjänat utökade meningarna i 20 år eller mer.