XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du gå ner i vikt genom att äta sallad för en månad?

Sallad är helt enkelt dietmat, men det är så mångsidig att det är svårt att ens stift ner till en enda matgrupp. Typiska sallad ingredienser som färska grönsaker och frukter är låga i kalorier och perfekt för stadig viktminskning, men rika förband och andra tillsatser är mindre än ljuset. Om du tänker gå ner i vikt genom att äta bara sallad för en månad, se din läkare eller en dietist innan du börjar för att få hjälp att planera balanserade måltider.

Allt om sallad och viktminskning

Enligt livsmedelshistoriker och referens bibliotekarie Lynne Olver, är sallad definieras i allmänhet som en maträtt av blandade bladgrönsaker med någon typ av förband. Däremot kan en bredare definition omfattar rätter som makaroner sallad, tonfisk sallad och varma säd sallader, som kanske inte har några gröna alls. Oavsett om dina sallader kommer att hjälpa dig gå ner i vikt beror på vad de innehåller. Du måste skapa en kalori underskott för att kunna banta över tiden, så välj ingredienser som har lägre kalori räknas, såsom färska grönsaker och frukt, fullkornsprodukter, magert kött, ägg, bönor och baljväxter, magra ostar, tofu eller andra sojaprodukter.

Gå lätt på Dressing

Salladsdressingar kan vara en fiende, när det kommer till viktminskning. De flesta är oljebaserade och har generösa mängder fett och kalorier per portion. Faktum är att om din sallad består av främst grönsaker eller frukt, är det möjligt att en liten mängd dressing har fler kalorier än hela skål med mat. Tre koppar spenat, till exempel, har bara 20 kalorier och mindre än 1/2 gram fett, men en två-matsked servering av ranch dressing har 125 kalorier och mer än 13 gram fett.

Fad Bantning

Äter bara sallader för en månad kan klassificeras som en modefluga kost, en typ av att äta plan som lovar snabb viktminskning och begränsar vad du kan äta. Eftersom faddieter utesluter vanligtvis hela livsmedelsgrupper - såsom mejeri, spannmål och proteiner i fallet med traditionella sallader - de kan resultera i brist på näringsämnen och viktminskning som är mestadels vatten vikt och muskelmassa. Faddieter har också potential att negativt påverka din ämnesomsättning, vilket gör framtida viktminskning svårare och tyngdregainen mer sannolikt. Om du ska äta sallader för en månad, se till att du inkluderar alla de stora livsmedelsgrupper för att få näring din kropp behöver.

balanserad kost

Äta en varierad näringsrik, lågt kaloriinnehåll och förlora mer än 2 pounds per vecka är det mest hälsosamma sättet att banta. Begränsa din kost för att bara sallader kan göra efter denna strategi svårt, men det är inte omöjligt. Till exempel kan en kalorifattig sallad som innehåller hälsosamma livsmedel från alla stora livsmedelsgrupper har en bas av gröna, några citrus segment och andra skivade grönsaker och frukter, 1/4 kopp kokt quinoa, en hårdkokt ägg, ett par smular av fetaost och en dressing bestående av små mängder av olivolja, vinäger, salt och peppar.