XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Typer av Foot Surgery

Fotkirurgi är ett kirurgiskt ingrepp som behandlar sjukdomar i foten och ankeln. Fot och fotled kirurger behandla en bred variation av fot och fotled förhållanden, inklusive frakturer, senskador, liktornar, ankel instabilitet och artrit. Den består av komplexa kirurgiska reparationer som kan behövas när smärtan eller missbildning kvarstår i någon av fötter eller vrister. Foten själv är en komplex struktur med 28 ben och mer än 30 leder. Därför är foten mottaglig för ett brett spektrum av sjukdomar, från ligament och muskulära skador till förening benfrakturer.

Bunionectomy

En liktorn är en smärtsam svullnad av små vätskefylld säck på basen av hallux valgus eller stortån, vilket leder till utvidgningen och deformation av leden. Strukturella bunions uppstår när metatarsofalangealleden mellan metatarsal ben i foten och den proximala ben tårna förstorar och tjockare. Med tiden denna obalans i leden kan leda till artrit. Kirurgiska ingrepp för reparation av hallux valgus kan innehålla resektion liktorn, återinriktnings ben i tån i sina rätta positioner eller förbättra muskelbalans mellan de inre och yttre tå muskler, enligt Georgetown University Hospital.

Calcaneocuboid Fusion

Benet har tre huvuddelar, framfoten, mellanfoten och hindfoot. Den hindfoot består av fyra ben och tre leder, och länkar mellanfoten till ankeln eller talus. Den calcaneocuboid förfarande innebär fusion av calcaneous eller hälbenet, och tärningsben, en av de sju böjd ben, av hindfoot med metallskruvar. Stift och skruvar kommer att knytas till benen så att de stannar i rätt inriktning medan de läker ihop efter frakturen. "En tibial bentransplantat kan tas från ditt knä område, som skall användas i samband med skruvarna", enligt Georgetown University Hospital.

cheilektomi

Den stora gemensamma vid basen av stortån, kallas metatarsofalangeala eller MTP gemensamt, böjs med varje steg du tar. Brosket, en vanligtvis genomskinlig och något elastisk bindväv, täcker ytorna av facettleder som ger dämpning för att skydda benen från den vanliga trauma promenader, löpning eller klättring. Som den släta, porösa brosk i leden slits från antingen "slitage", eller inflammatoriska sjukdomar såsom lupus, eller skada, kan benen gnugga ihop under rörelsen av det gemensamma, orsakar smärta. En ben sporre kan bilda. Enligt Georgetown University Hospital, "cheilektomi utförs genom ett snitt och sporre bort."