XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Diet för eksem hos barn


Eksem är en vanlig hudsjukdom som orsakar röda fläckar av kliande hud. Det kan vara särskilt hårt på barn eftersom de är oförmögna att effektivt kommunicera sina besvär. Även eksem kan uppstå var som helst på kroppen, verkar tillståndet typiskt hos spädbarn på pannan, kinderna, underarmar, ben, hårbotten och hals. Det finns flera orsaker till eksem hos barn, men några av de vanligaste är allergier livsmedel som lätt kan behandlas med förändringar i kost.

Att hitta Trigger

Först hitta mat allergi eller allergier som utlöser eksem i ditt barn. Om ditt barn är unga och flaska utfodras, är mejeri den mest sannolika avtryckaren. Många barn har problem med mjölkprodukter som spädbarn och måste vara på soja formel, även om de tenderar att växa ur denna allergi. Om ditt barn är redan på fasta livsmedel eller ammas, måste du göra en utslagningdiet. Ta en mat som du eller barnet äter och utelämna den i minst en vecka. Titta på dina barns hud för att se om det finns några ytterligare eksem utbrott. Om dieten inte avslöja någonting, prata med din läkare om att göra allergitester.

Utbildning

När du har hittat mat utlösare för eksem i ditt barn, prata med din barnläkare och / eller en dietist för att se om några relaterade livsmedel bör undvikas. Till exempel kommer ett barn som är allergiska mot jordnötter ibland måste undvika ärtor, eftersom de är i samma mat familjen (baljväxter). Dessutom kan vårdpersonal lära dig hur man läser livsmedelsmärkning och identifiera eventuella andra namn för maten trigger.

Starta eksem kost

När du vet avtryckaren och har lärt sig vilka livsmedel att undvika, ta dessa livsmedel ur ditt hem. Läs alla etiketter på livsmedel som du köper och undvika de utlösande ingredienser. Berätta för vänner, familjemedlemmar och barnvårdgivare om ditt barns eksem relaterade kost och be dem att se till att de inte matar dessa livsmedel till barn.

andra försiktighetsåtgärder

I vissa barn, men inte alla, någon nära barnet måste också undvika identifierade eksem triggers. Livsmedel som jordnötter och mjölk kan bo i och runt munnen och händerna långt efter att du har intas dem och, om du trycker på barnet, kan orsaka eksem utbrytning. Varna vänner och familj om denna risk och be någon att hantera barnet att tvätta händerna och borsta tänderna efter att ha ätit dessa livsmedel.