XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur Layer Kläder för skidåkning


Det mest effektiva sättet att hålla värmen på sluttningarna är att lagret dina kläder. Skidåkning är en aerob aktivitet och medan du kan vara varm efter en lång sikt, kommer du svalna medan du sitter på en stollift. Lager kläder ger möjlighet att lägga till och ta bort lager som temperaturen varierar.

Instruktioner

1 Välj ett baslager, kläder närmast huden. Skidåkning kan arbeta upp en svett och våta kläder påskynda kroppens värmeförlust. Andas tyger som veke bort fukt från huden och torkar snabbt fungerar bäst. Undvik bomull, en långsam torkande tyg.

2 Lägg till ett isolerande mellanlager. Sweat shirts, fleecejackor och skid västar är bland en mängd olika stilar. Om temperaturen sjunker, lägga till ett andra lager för tilläggsisolering. Under varma dagar kan skidåkare kasta det yttre skiktet och mellanlager blir en representation av stil samt funktionalitet.

3 Lägg till en skidjacka och byxor som ett yttre skikt och den första försvarslinjen mot väder och vind. En lämplig skidjacka ska vara väderbeständig och tillräckligt stor för att tillgodose dina inre skikt. Skid byxor bör också vara väderbeständig och passa väl över dina pjäxor. Beroende på vädret, yttre lagren finns med och utan extra isolering.

4 Skydda dina extremiteter med handskar och strumpor. Knähöga skidstrumpor ger extra stoppning för tår och hälar, och skiktas för att ge mer värme än vanliga ullstrumpor. Pjäxor är isolerade, så undvika blåsor och slitage bara ett par strumpor. Vantar är varmare än handskar men erbjuder mindre fingerfärdighet och grepp. Välj ett par handskar som använder en vattentät och andas.

5 Välj lämplig huvudet redskap. En vintermössa isolerar huvudet och öronen medan skidglasögon skydda ögonen från vind, snö och skadliga solstrålar. Du kan också överväga en skidhjälm för extra skydd i händelse av ett fall.

Tips

  • Du kommer att finna att de flesta ytterkläder återförsäljare och skidbutiker bära allt som beskrivs här.
  • Alltid över förbereda. Du kan ta bort extra lager lätt, men bär för lite kläder avsluta din dag tidigt och leda till hypotermi.