XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Nackdelarna med proteintillskott

Proteintillskott är populära bland människor som vill bygga muskler och gå ner i vikt, liksom de som vill förlora kroppsfett. Skakningar kan vara användbart om du vill få en extra protein hit och fyll på ditt intag när mat är inte tillgänglig. Å andra sidan finns det också vissa nackdelar med proteintillskott, och de är verkligen inte en nödvändighet, oavsett dina mål.

Mer är inte bättre

Protein behövs för tillväxt och reparation av celler, som är avgörande när man bygger muskelmassa. De flesta människor får tillräckligt med protein, men enligt Läkare för ansvarig medicin. Den genomsnittliga personen bör få cirka 0,36 gram protein per pund kroppsvikt varje dag, och medan idrottsmän och kroppsbyggare kräver lite mer, bör du kunna få det protein du behöver från livsmedel, vilket innebär att du inte ens skulle ha att ta proteintillskott.

dolda Kalorier

Vissa proteintillskott är relativt låg i kalorier, innehåller minimala mängder av kolhydrater och fett; De liknar i kalorier till en burk tonfisk eller en kycklingbröst. Andra proteintillskott har dolda kalorier, men som kan leda till att du gå upp i vikt. Se upp för proteinpulver som är högre i kalorier, varnar Ferris360 webbplats. Om proteinpulver har mer än 150 kalorier eller 3 gram socker per portion, kan det göra dig mer skada än nytta.

Kostnadsfaktorn

Använda mat för att öka ditt intag av protein är ofta mycket billigare än att komplettera, enligt McKinley Health Center vid University of Illinois. Centret rapporterar att en portion proteinpulver kan kosta någonstans mellan $ 0,94 och $ 2,69, vilket innebär att du kan få en hel del med vissa typer eller märken, och betala genom näsan med andra. Proteintillskott är billigare när du köper dem i bulk, men det kan innebära att betala ut en massa pengar på en gång.

få Heavy

Ett högt intag av proteintillskott - cirka tre portioner per dag - kan leda till en hög exponering för tungmetaller, enligt en artikel på Sportdietist Australien webbplats. Detta är förmodligen på grund av korskontaminering i tillverkningsprocessen. Om du får protein från skakningar, begränsa dina portioner till 1:59 per dag, och inkludera protein från hela livsmedelskällor, såsom kött, fisk, mejeriprodukter och bönor.