XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är kiropraktik Manipulation OK Post Spinal Fusion?

I steloperation av ryggraden, avlägsnar en ortoped skivorna mellan två eller flera kotor och smälter benen tillsammans med skruvar sedan. Med tiden benen ympa tillsammans för att immobilisera den delen av ryggraden. Syftet med att immobilisera en del av ryggraden är att korrigera förhållanden såsom bråck skivor och degenerativa bensjukdomar som skulle skada spinal nerver. Kiropraktik manipulation fungerar på principen att man kan behandla eller lösa flera sjukdomar genom att justera eller omforma ben, inklusive ryggraden. Det finns en debatt om huruvida du bör ha kiropraktisk manipulation efter ryggradsfusion.

Post-kirurgisk läkningsprocessen

Det kan ta åtminstone tre månader för de sammansmälta ben att ympa tillsammans. Under den tiden bör patienter undvika rörelser som böjer, vrider eller anstränga spinal ben och riskerar att bryta transplantatet. När benen har ympade tillsammans, kan det ta ytterligare flera månader av sjukgymnastik för att stärka transplantatet och musklerna kring benen. Stärka transplantatet är avgörande för att bibehålla integriteten av ben och immobilisera ryggraden. Beroende på patientens hälsa, kan det ta åtminstone ett år av kombinerad konvalescens och terapi för att återhämta sig helt.

Fördelar med kiropraktik Manipulation

Kiropraktorer och kiropraktik orthopedists hävdar att ryggradsfusions patienter ofta fortsätter att uppleva smärta, och i vissa fall, deras villkor förvärras efter operationen. Ett fall rapport som publicerades i 2009 "Journal of Academy of Chiropractic Ortopeder", säger att patienter som upplever fortsatt smärta efter steloperation svarat bra på en kombination av spinal justering och distraktion dekompression. Adam Tanase, DC, en St Louis-området kiropraktor, meddelar att medan kiropraktorer inte ska använda rotations metoder, eller "twist-och-pop" att fusions patienter kan dra nytta av andra ryggradsmanipuleringstekniker.

Risker med kiropraktik Manipulation

Mayo Clinic har hävdat att kiropraktisk manipulation är i allmänhet säkra när de utförs av en licensierad professionell. Men de varnar också att kiropraktik manipulationer har allvarliga risker, inklusive skador på spinal nerver och hjärnstammen stroke. Fusion patienter kan löpa större risk för skador, särskilt om transplantatet är inte tillräckligt stark eller om kiropraktor är inte bekant med icke-roterande metoder för spinal manipulation.

Det bästa alternativet

Personer som har haft steloperation av ryggraden bör undvika att gå till en kiropraktor under det första året efter operationen. Efter det första året, bör du rådgöra med din kirurg och sjukgymnast för att avgöra om transplantatet är stark nog att stå emot kiropraktisk manipulation. För att hitta en ansedd kiropraktor, få en remiss från din kirurg eller sjukgymnast eller kontakta den amerikanska Chiropractic Association. När du träffa kiropraktor, råda honom om din spinal fusion och fråga honom om de tekniker han använder och om han är bekant med icke-rotations metoder för spinal manipulation.