XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan vissa örter främja avslappning naturligt?

Oavsett om du har spända muskler eller en svår tid lugnande sinnet innan sängen, örter är en hävdvunnen naturligt sätt att slappna av. Naturmedel som tinkturer och standardiserade extrakt - tillsammans med teer gjorda med en enda torkade örter eller kombinationer - är lätt tillgängliga på marknaden för att stödja avslappning och sömn. Var noga med att rådfråga din läkare eller annan kvalificerad sjukvårdspersonal innan du tar örter, särskilt om du är gravid, ammar eller tar farmaceutiska läkemedel.

Koppla spänning med Skullcap

Kan vissa örter främja avslappning naturligt?

Även känd som amerikansk kalott eller Scutellaria lateriflora är kalott premiären avkoppling ört när det gäller trånga, spända muskler. Enligt naturläkemedel läkare Sharol Tilgner, om spänning, ångest eller oro hindrar hälsosam sömn, är kalott ett utmärkt botemedel för att främja djup vila. University of Maryland Medical Center visar att kalott har använts i minst 200 år för att behandla ångest, oro och kramper, även om mer forskning behövs för att avgöra dess effektivitet för dessa förhållanden.

Lugna sinnet med Kamomill

Kan vissa örter främja avslappning naturligt?

Tyska kamomill - eller recutita matricaria - har använts i tusentals år som ett naturläkemedel i västvärlden, rapporterar University of Maryland Medical Center. De få studier som utförts på tysk kamomill har visat att det är bra som ett milt lugnande medel för att främja sömn. Dessutom har det kramplösande egenskaper. Tilgner föreslår att kamomill hjälper till att slappna av sinnet i situationer av irritabilitet och nervsystemets känslighet, vilket gör det särskilt fördelaktigt för barn som lider av ångest och mardrömmar. Forskningsresultat tyder på att låga doser av kamomill kan hjälpa till att lindra ångest, medan högre doser främja sömn, enligt det medicinska centret.

Slappna av och vila med Valerian

Kan vissa örter främja avslappning naturligt?

Valeriana är en av de mest effektiva örter för att hjälpa kropp och själ slappna av i sömnen. Enligt den medicinska centrum är valeriana godkänts enligt Tysklands kommissionen E som en effektiv milt lugnande medel, och den amerikanska Food and Drug Administration anser valeriana som "allmänt erkänd som säker." Valeriana stödjer avkoppling och sömn, även om den exakta mekanismen är oklar. Det kan öka GABA i hjärnan och därmed minska oro och ångest, men det behövs mer forskning för att avgöra hur valeriana fungerar. Tilgner rekommenderar valeriana för stress, ångest, rastlöshet, sömnlöshet och hjärtklappning.

vidta försiktighetsåtgärder

Kan vissa örter främja avslappning naturligt?

Örter ska användas med försiktighet om du upplever stora hälsoproblem eller tar mediciner. Tala med din läkare om börjar några nya växtbaserade protokoll och omedelbart avbryta örter om du har några biverkningar. Enligt University of Maryland Medical Center, har kalott tidigare kommit i kontakt med en potentiellt giftiga ört som kallas germander, så se till att få kalott från en känd källa. Höga doser av kalott kan orsaka allvarliga biverkningar som mental förvirring och oregelbundna hjärtslag, och kalott bör undvikas under graviditet. Undvik kamomill om du är allergisk mot Asteraceae familj av växter, vilket inkluderar ambrosia och prästkragar. Valeriana är allmänt anses säkra, men kan interagera med barbiturater, enligt Tilgner.