XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De flesta människor inser inte hur mycket viktig varje vitamin och mineral är att olika funktioner i människokroppen. Avsaknaden av en enda vitamin i tillräckliga mängder kan utlösa förödelse i ett stort antal kroppssystem och funktioner. Brist på vitamin B-12 är en av dem. Att lära sig att identifiera symptom på vitamin B-12 brist kan bidra till att förebygga komplikationer som anemi, mag frågor, irreversibel nervskada och hjärtsvikt. Vitamin B-12 är mycket viktigt för att göra röda blodkroppar och korrekt nervsystemets funktioner. En vitamin B-12 brist påverkar blodet, och i tidiga skeden, magen.

Instruktioner

1 Var uppmärksam på eventuella tecken på svaghet i kroppen, speciellt armar och ben. Denna svaghet kan vara lätt eller svår. Det är inte åtföljs av ömma muskler, vilket är vanligt efter en fysisk träning, men en slö känsla som påverkar koordination och styrka.

2 Håll utkik efter ont i munnen eller tungan. Titta i munnen efter tecken på blekt eller blödande tandkött. Läppar kan också vara blek. Detta är ett tecken på anemi, en av de viktigaste symptomen på ett vitamin B-12 brist.

3 Titta på din hud. Är är en gulaktig färg? Vad om ögonvitorna? Detta är också ett symptom på hepatit, men brist på röda blodkroppar som inducerar anemi skapar också denna effekt.

4 uppleva andnöd eller svårigheter att upprätthålla balansen är också en indikation på att något inte står rätt.

5 Håll utkik efter episoder av minskad koncentration och minnesfunktion. Vitamin B-12 brist kan också orsaka depression och i vissa fall, demens.

Tips

  • Se till att du får tillräckliga mängder av vitamin B-12 genom rätt kost och näring. De bästa källorna för vitamin B-12 är ägg, mjölk, ost, fisk, lever, nötkött och griskött. Den dagliga rekommenderade dosen av vitamin B-12 är 2 mikrogram. för friska vuxna, 2,2 mikrogram för gravida kvinnor och 2,6 mikrogram. för ammande mödrar.
  • Tänk på att alltför mycket av något kan vara dåligt för dig. Svälj inte stora mängder av vitamin B-12, och alltid ta med kalcium för att underlätta absorption i kroppen.