XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man knyter en röd Copper John


Copper John använder tråd och påfågel att skapa en allmän attraktor nymf. Färgen på flugan är lätt ändras genom att justera färgen på den tråd. Rött är effektiv som en trigger färg för många fiskarter. Den röda Copper John används främst för öring, men det är också effektivt för bas och panfish. Även flugan är en attraktor, kan den röda färgen för att imitera den röda Chironomid. Insekten har en liknande profil och pärlan huvudet imiterar luftbubblan av en naturlig kläckare.

Instruktioner

1 Skjut en guld pärla på kroken och tryck mot ögat av kroken. Starta tråden på en halv punkt på skaftet och linda tråden framåt till böjen i kroken. Ta bort två röda biots från ett band och placera dem med tips böjda utåt. Placera biots på kurvan av kroken för att skapa svansen. Gör flera varv av tråd för att säkra biots till kroken.

2 Linda tråden ner till pärlan. Skära en sektion av röda kabeln från spolen och placera en ände av tråden vid pärlan. Fäst kabeln med tråden och linda den tillbaka upp kroken tills du når kröken. Stanna vid kröken och linda tråden tillbaka ner kroken. Sluta lämna en fjärdedel av kroken mellan tråden och pärlan.

3 Linda tråden ner krokskaftet tills du når tråden. Gör flera varv av tråd för att fästa kabeln och skära bort överskottet. Skära en tunn remsa av tunn hud bort från en remsa. Lägg den tunna huden över magen och göra flera gäng wraps för att fästa den på kroken.

4 Ta bort fyra eller fem påfågel herls från en sträng. Använd tråd för att säkra HERL tips på kroken och linda tråden ner till pärlan. Linda herls till pärlan och göra flera gäng wraps för att fästa dem på kroken. Skär bort överskottet.

5 Dra den tunna huden över påfågel thorax och göra flera gäng wraps för att fästa den på kroken. Bind in sju eller åtta Partridge fibrer på vardera sidan av kroken. Placera fjädrarna omedelbart ovanför vulsten. Använd en piska behandlare att knyta upp tråden och skär bort tråden.

6 Blanda en liten sats av fem-minuters epoxy. Använd en tandpetare för att badda epoxi på den tunna huden vingen fallet. Låt flugan att torka i fem minuter.

Tips

  • Knyt en dussin flugor, blanda epoxi och omfatta samtliga ving fall ett skott. Detta kommer att maximera effektiviteten och förhindra epoxy midja.
  • Använd 8/0 tråd för storlek 16 och 18 flugor. Den 6/0 är tjock och gör det svårt att slutföra farten utan trängs på huvudet och skapa överskott bulk.