XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Pronation hänvisar till rörelsen av foten inåt, som om din båge kollapsar. När en persons fötter falla inåt när du står eller går, lider han av överpronation. Detta ofta kommer att leda till fötterna vända ut och knäna kollapsar inåt. Pronation övningar stretching och styrkeövningar som kan korrigera obalansen i musklerna i fotleden som har uppstått på grund av överpronation.

styrkeövningar

Gör övningar för att stärka muskler och senor i vader och fötter och samtidigt behålla en neutral eller supinerad (motsatsen till pronerad) fötternas placering kommer att vända överpronation. Den tibialus bakre, en muskel i vaden, kommer att ha blivit svag under tiden eftersom det inte användes som fötterna tilläts att kollapsa inåt.

För att stärka tibialus bakre, stå med fötterna höftbrett isär och vänd rakt fram. Kontrollera att dina knän är ovanför anklarna, inte inåt eller utåt. Du kanske vill stå framför en spegel för att se dina fötter. Har en stol eller vägg i närheten för balans vid behov. Lyft igenom dina bågar så att din vikt är något på utsidan av fötterna nära din lilla tå. Lyft på bollar av dina fötter med ännu mer vikt på utsidan av dina fötter. Håll dina knän i rak linje. Börja med 10-20 vadpress dagligen, och arbeta upp till 50. Numret du gör är inte lika viktigt som att bibehålla den rätta positionen för dina fötter och knän.

stretching övningar

Yoga kan hjälpa sträcka överutnyttjas muskler och senor som tätt på grund av överpronation. Genom att hålla dina fötter och knän i en neutral position medan du håller poser såsom Mountain och nedåtriktade hund, kommer du sträcka spända muskler.

Nedåtriktade hund är en lätt pose du kan göra hemma. Sätt händerna på golvet, axelbrett isär, och gå fötterna tillbaka. Håll fötterna på samma avstånd från varandra som dina händer. Lyft höfterna i luften och koppla av ditt huvud. Gå så långt tillbaka som möjligt samtidigt som de kan pressa hälarna mot golvet. Titta och se till att dina fötter pekar rakt fram och knäna är precis ovanför dem. Räta ut benen och armarna. Försök att pressa bäckenet bakåt och hälarna längre in i golvet. Lyft genom valven i fötterna tills du kan känna "fyra hörnen av dina fötter", ett uttryck i yoga för att beskriva stortån, din lilla tå, på utsidan av hälen och innerkanten av hälen. Genom att känna din vikt jämnt på alla fyra hörnen, du tvingar dina muskler och senor att anta en balanserad ståndpunkt, som kommer att sträcka ut musklerna för att korrigera pronation.

Var noga med att undvika poser som Warrior I, som efterlyser foten vridas utåt, som du kan finna det svårare att undvika pronatoriska foten.

Gående

Gå på en utmanande yta såsom sand på stranden kommer att stärka senor och muskler i fötterna. Även ett par dagar i veckan kommer att göra skillnad så länge du håller god fot och knä inriktning. Var noga med att ta av sig skorna i sanden.