XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Roliga hälsosam mat Fakta

Äta hälsosamt kan vara roligt om du tar dig tid att göra smarta val. Ät mycket fullkorn, spannmål, färsk frukt och grönsaker, magert kött, nötter, frön och bönor för att kroppen får näring den behöver. När det är möjligt, undvika ohälsosamma, bearbetade livsmedel och välja hälsosammare alternativ istället.

Frukost kan vara roligt

Kolhydrater ger mycket av den energi vi använder hela dagen. Det är därför det är så viktigt att ha en hälsosam frukost. Typiska friska källor av kolhydrater omfattar frukt, grönsaker och hela korn bröd och spannmål. Om du vill ha lite kul med frukost, försöka ersätta några hälsosamma kolhydratkällor för ohälsosamma livsmedel. Till exempel, i stället för sugary spannmål, har vissa havregryn, och tillsätt russin eller torkade tranbär för smak. Inte dricka läsk eller smaksatt vatten med din frukost. Försök istället ett stort glas färskpressad juice.

Det viktiga är kontroll

Många människor tror att äta hälsosamt kräver att du ge upp dina favoriträtter helt, men nyckeln till en balanserad och hälsosam kost är kontroll, inte undvikande. Så länge du begränsa din totala intaget av sådana ohälsosamma livsmedel som glass och friterad mat, äta funmatar då och då kommer inte att skada dig. I själva verket, belöna dig själv ibland är en bra sak. Om du inte gör det, ökar du chanserna att du en dag kommer att överge din hälsosam diet helt eftersom du är uttråkad med den eller trött på att kämpa cravings.

Dricka en smoothie

Frukt smoothies är bra källa för vitaminer, mineraler och andra näringsämnen, förutsatt att de innehåller fruktpuré, yoghurt, juice eller mjölk. På grund av sin bekvämlighet och portabilitet, smoothies gör stora snacks mellan måltiderna och för folk i farten. Om du tittar på dina kalorier, beställa en mindre storlek, och undvika smoothies som innehåller stora mängder socker.

Friska och roliga restauranger

Vissa människor oroar sig för att gå ut till restauranger kommer att vara mindre kul om de är på en hälsosam diet. Men genom att ersätta livsmedel som tillagats på ett hälsosamt sätt för ohälsosamma menyalternativ, kan du äta hälsosamt och ändå ha kul på din utekväll. Beställa måltiden du vill men be om köket för att laga det annorlunda. Till exempel, be om dina grönsaker som ska ångas i stället för sauterade i smör. Om restaurangen inte kan göra detta av någon anledning be köket att tjäna dig en halv storlek del, eller be om en behållare med din måltid. Sätt halva din mat i behållaren och njuta av resten senare. Var noga med att tippa personalen för extra arbete.