XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Xylitol är ett naturligt socker alkohol som används för att förebygga karies. Det finns i fibern av frukt och grönsaker som bär, svamp och havre. Xylitol har nästan ingen eftersmak och rekommenderas för diabetiker på grund av sin låga inverkan på blodsockernivån. Förutom att förebygga karies, är xylitol också används för att behandla öroninfektioner och benskörhet. Xylitol är icke-toxiskt och icke-carcinogent.

Fakta

Xylitol är en organisk förening som först förfinades från björken. Sedan 1960-talet, har den använts i livsmedel som sötningsmedel. Den mänskliga kroppen absorberar xylitol långsamt och har mycket färre kalorier per tesked än socker - 9,6 kalorier jämfört med 15 kalorier för socker.

fördelar

Enligt California Dental Association, hjälper xylitol förhindra karies eftersom det hämmar tillväxten av bakterier Streptocuccus mutans som orsakar karies. Studier har visat att Streptocuccus mutans ärvs och att regelbunden användning av xylitol av mödrar minskar signifikant bakteriell överföring resulterar i färre hålrum hos barn. Långvarig xylitol användning sänker nivåerna av mun bakterier, vilket minskar plackbildning. Mindre plackbildning sänker syranivåer på tandytorna, vilket resulterar i hålighet förebyggande.

användningar

Xylitol är också för att behandla öroninfektioner. Återigen, förhindrar uppbyggnad av en bakterie - Streptocuccus pneumoniae, som ligger bakom dessa infektioner.

doser

För optimal nytta, Xylitol (som ett gummi eller en mint) bör intas tre till fem gånger per dag för totalt 5 gram per dag. Enligt Xylitol.org, längd och frekvens är viktigast att ta emot det bästa möjliga resultatet av karies förebyggande. Som ett resultat, rekommenderar de att gummit bör tuggas under ca fem minuter och myntverk bör tillåtas att lösas upp, inte bara förtäring.

Säkerhet

Xylitol utvärderades av många säkerhetsorgan, däribland amerikanska Food and Drug Admnistration, Världshälsoorganisationen World gemensamma expertkommitté för livsmedelstillsatser och EU: s vetenskapliga kommitté för livsmedel. Resultaten visar kontinuerligt att xylitol har positiva egenskaper förebyggande tandröta.