XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Naturvårdsverket definierar begreppet "carbon footprint" som mängden växthusgaser som koldioxid som släpps ut i atmosfären varje år av en person, ett hushåll, en byggnad, en organisation eller ett företag. Enligt EPA, koncentrationer av växthusgaser i atmosfären resultera i stigande temperaturer globalt sett och klimatförändringar. Dag-till-dag aktiviteter som kräver förbränning av fossila bränslen bidrar till klimatpåverkan, men man kan minska den fotavtryck genom att koldioxidsnåla alternativ i olika områden i livet.

Undvik vatten på flaska

Enligt The Washington Post, som av 2007, är 2 miljoner ton av plastflaskor som krävs för vatten på flaska varje år i USA, vilket nödvändiggör 18 miljoner fat olja. De plastflaskor är återvinningsbara, men återvinningen förbrukar energi och resulterar i växthusgaser, även om mängden av energiförbrukningen är mindre än i tillverkning av original flaskor. Dessutom är endast cirka 15 procent av flaskorna återvinns; de flesta av dem hamnar på soptippen. Transportera flaskorna runt om i världen också förbrukar energi. Filtreras eller kranvatten användning kan minska förbrukningen av vatten på flaska. Fyll en återanvändbar flaska med filtrerat vatten från hemmet för att minska den totala användningen av plastflaskor, minska utsläppen och minska din klimatpåverkan.

Använd Online Shopping och tjänster

Onlineshopping och tjänster är miljövänligare alternativ. De hjälper till att minska utsläpp och avfall. Online att betala räkningar och bank hjälp för att undvika onödig energiförbrukning som behövs för papperstillverkning, tryckning och avfallshantering. Att köpa på nätet sparar resor till butiken, vilket minskar utsläppen av växthusgaser till följd av transportanvändning. Slutligen, läsa nyheter på nätet är ett miljövänligt alternativ till att läsa dagliga nyheter i tryck.

Columbia Gas i Ohio konstaterar att för varje 38.500 papperslösa räkningar, sparar bolaget 1 ton papper och 16,450 liter vatten. Dessutom Columbia Gas 'e-fakturor eliminerar också 1,941 pounds av fast avfall, 60 pounds av luftutsläpp och 5.058 pounds av växthusgaser.

Använd datorn Klokt

Datorn slösar en enorm mängd ström på tomgång. Minska strömförbrukningen genom att ställa in datorn för att ange en energisparläge efter 10 till 15 minuters inaktivitet. Med hjälp av en bärbar dator förbrukar cirka 90 procent mindre energi än att använda en stationär för en lika lång tid. En stationär, med hjälp av en platt LCD-skärm, behöver ungefär 30 procent mindre energi än katodstrålerör monitorer.