XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lista över lättsmälta Foods


Oavsett om du har fått diagnosen med en mag sjukdom eller helt enkelt ha en cranky matsmältningssystemet, att veta vilka livsmedel som är lättast att smälta kan vara till nytta för magtarmkanalen och fysiska / emotionella välbefinnande. De flesta livsmedel som anses lättsmält varierar från en person till nästa beroende på individuella känslighet. Följande är en lista över livsmedel lättsmält av majoriteten; inte nödvändigtvis inklusive individer som upplever mag-frågor.

Naturligtvis fibrer livsmedel (kolhydrater)

Fiber stimulerar matsmältningen. Samtidigt lägga fiber i form av pulver, piller eller skakar kan hjälpa till med förstoppning, kan det också generera kramper, uppblåsthet och gasbildning. Öka ditt intag av naturligt fibrösa livsmedel kan bidra till att eliminera behovet av fibertillskott.

De flesta frukter och grönsaker är lätt att smälta när ätas råa eftersom de innehåller enzymer som behövs för matsmältningen. Personer som äter bearbetade, konserver eller lagras mat har vanligtvis låga nivåer av matsmältningsenzymer. Matlagning förstör enzymer; Därför, frukt och grönsaker är mest fördelaktigt när äts råa. Vissa frukter med hög syra, såsom äpplen, kan orsaka magen kramper och kan förbättras genom kokning. Dessutom, majs kan utgöra problem och måste undvikas av vissa individer.

Fullkorn, grodda kärnor, bönor, ärter och linser är naturligtvis fibrer livsmedel lättsmält. Nedbrytning av torkade bönor, ärtor och linser kan förbättras avsevärt genom att blötlägga i åtta till tolv timmar i vatten, före matlagning.

fermenterade livsmedel

Livsmedel som har jäst göra matsmältningssystemet säga, "Ja!" Fermenterade livsmedel innehåller nyttiga bakterier som hjälper till att balansera de goda / dåliga bakterier i matsmältningskanalen och utföra en del av matsmältningen för dig. Dessa livsmedel innehåller surkål, yoghurt och andra odlade mejeriprodukter.

Andra källor av kolhydrater

Ris är normalt lätt för de flesta människor att smälta och inkluderar alla sorter: vit, brun, fullkorn, basmatiris, ris pasta, kakor och kex. Andra källor av kolhydrater som är lätta att smälta inkluderar havregryn, quinoa, bovete, amarant och hirs.

Protein

Fisk är ett högkvalitativt protein som är också rikt på omega 3-fettsyror och lättsmält. Kyckling som har rostat, bakad, kokt eller pocherad ger också en viktig källa till protein.

Nötter och frön är ofta felaktigt anses orsaka matsmältningsproblem. Även om detta är typiskt sant för personer som lider av mag-frågor och störningar, kan de flesta människor få betydande mängder av dietary protein från nötter, frön och jordnötssmör.