XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man bygger Hem parkering Bike Racks


Lagring av cyklar kan vara svårt, särskilt när de inte är utrustade med en cykelställ av sina egna. Även om det är ibland möjligt att vila en cykel mot en vägg, är de lätt välts över i detta läge och den avsevärt minskar de platser där en cykel kan lagras. Ett svar på detta problem är att bygga hem parkerings cykelställ som kan placeras varhelst det vore bäst att lagra en cykel. Detta möjliggör enkel och effektiv cykelförvaring i ett bra läge.

Instruktioner

1 Mät upp två 3-tums sektioner på PVC-röret med hjälp av linjal och markera dessa med tuschpenna. Mät och markera två 16-tums sektioner; åtta 1 1/2-tums sektioner; sex 2 1/2-tums sektioner; fyra 14-tums sektioner; två 11 3/4-tums sektioner; och fyra 22 halv tum sektioner. Dessa sektioner kommer att utgöra ramen för din cykel rack och mäts för att passa en standard cykelhjulet.

2 Skär PVC-rör i olika sektioner med hjälp av bågfil. Klipp längs de linjer du markerat på röret för att producera de olika avsnitten. Limma en T-kontakt i varje ände av båda 11 3/4-tums sektioner med hjälp av epoxilim. Limma en 2 1/2-tums avsnitt på den motsatta änden av varje T-koppling. Limma en annan T-kontakt till slutet av varje 2 1/2-tums sektion.

3 Limma en 1 1/2-tums avsnitt för att dessa T-kontakter för att bilda en rak linje. Se till att öppna delar av T-kontakterna är alla nedåt. Syftet med detta är att säkerställa att när rören läggs på marken, kommer alla de T-anslutningarna peka längs marken i stället för uppåt, såsom rören har alla att så småningom gå samman för att bilda en plan ram.

4 Limma en 90-graders-kontakt i varje ände av dessa raka linjer av PVC rör för att bilda de övre och undre delarna av cykeln rack ram. Limma en 1 1/2-tums avsnitt i längst till vänster två T-kopplingar. Limma en annan T-kontakt till var och en av dessa en halv tum sektioner med "T" på kontakterna pekar uppåt. Limma 16-tums sektioner till längst till vänster 90-graders avsnittet om varje rad av rörledningar.

5 Limma 14-tums sektioner längst till vänster T-kontakter som löper längs golvet på varje rad av rörledningar. Limma två rader med rörledningar tillsammans för att bilda en rektangel med endast fyra öppna punkter på T-kontakterna pekar uppåt. Detta är basen för din cykelställ.

6 Limma en 90-graders-kontakt till en ände av var och en av 22 1/2 tum sektioner. Limma två av dessa 90-graders-kontakter till en 1 1/2-tums kontakt. Limma var och en av dessa kontakter till en av de andra 90-graders-kontakter för att bilda en långsträckt "U" av PVC. Limma dessa "U" former på uppåtvända T-kontakterna på basen för att slutföra cykelställ.

Tips

  • Denna cykel rack är mycket lätt och kan därför tas med dig på dina resor, om det behövs. För att underlätta denna bärbarhet, överväga inte limning "U" delar in i botten av ramen. Istället överväga att borra hål genom T-kopplingen när "U" s är anslutna, och sätta i bultar med vingmuttrar för att hålla dem på plats. Detta kommer att hålla ramen tillsammans och också att den kan demonteras lätt för transport.
  • På grund av den lätta typen av ram, är det inte lämpligt för användning var som helst med hög vind. Att förbättra vikt av ramen, på bekostnad av att minska bärbarhet, överväga att fylla de ihåliga PVC-rör med expanderande skum eller sand. Det är bäst att göra detta en gång basen av ramen är uppbyggd, annars fyllningsmaterialet kan störa limningsprocessen.