XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Säkra proteinkällor


Dietary protein ger många aminosyror och andra näringsämnen som är viktiga för vår hälsa. Vissa proteinkällor är inte säker. Stekt mat är osäker även om stekt objektet är en källa till protein, eftersom stekt livsmedel innehåller kolesterol och andra farliga ämnen som saknar näringsvärde och täppa arteriella passager. Detta leder till olika kardiovaskulära hälsorisker. Andra osäkra proteiner är feta kött som innehåller höga halter av mättat fett som så småningom träskor artärer efter långvarig regelbunden konsumtion. Säkra proteinkällor är magert kött, vissa grönsaker och mejeriprodukter. Säkra proteinkällor inkluderar bönor, skaldjur, vit kyckling, magert nötkött och protein shakes.

bönor

Bönor är säkra proteinkällor. Enligt WebMD, bönor har välgörande vattenhalt som främjar hydrering och kan främja viktminskning genom att hjälpa konsumenterna känner fylligare. Bönor har högre fiberinnehåll som är till nytta för kardiovaskulär hälsa. Matsmältningssystemet processer bönor långsammare än andra proteinkällor, och ge näring till kroppen under längre tidsperioder.

Skaldjur

Fisk och skaldjur som inte är stekt är en säker källa till protein. Enligt Flex Online, innehåller skaldjur aminosyror och mineraler som är lätta att smälta, främja sköldkörtel hälsa och produktionen av testosteron. Matsmältningssystemet processer några fiskar snabbare än andra. Konsumenterna bör äta fisk och skaldjur som metaboliseras långsamt mot slutet av dagen, och skaldjur som metaboliseras snabbt efter träning för att främja muskel återhämtning. Vissa skaldjur som rötas snabbt innefattar kammusslor, räkor, krabba, kolja, doc, bleka, snapper, hälleflundra och vit tonfisk. Skaldjur som rötas innehåller långsamt lax, sardiner, atlantisk soldatfisk, öring och andra skaldjur som producerar olja under tillagningen.

vit Chicken

White-kött, är skinn fjäderfä en säker och mager proteinkälla. Kyckling innehåller aminosyror, selen, vitamin B3 eller niacin och vitamin B6 eller pyridoxin. Fyra uns av skinn och benfria vit fjäderfä ger mer än 67 procent av det dagliga värdet för protein. Det säkraste proteinkälla för vita fjäderfä är bröstet skära, eftersom bröstet har den minsta mängden av mättat fett. Totalt kyckling har mindre mättat fett än magert nötkött, och jämförbar mättad till viss fisk.

Organiska magert nötkött

Magert, ekologiskt nötkött är en säker källa till protein som ger vitamin B12, selen, zink, järn fosfor och andra B-vitaminer. Ekologiskt nötkött från gräsätande kor minskar risken för bekämpningsmedel, hormon och antibiotika rester, hjärt-kärlproblem och kan minska risken för tjocktarmscancer. Fyra uns av magert nötkött ger 64 procent av det dagliga värdet för protein. Det säkraste styckningsdelar av nötkött inkluderar öga runda, topp runt och botten runt.

protein Shakes

Protein shakes är en säker källa till protein för människor som är friska och i form, såsom idrottare eller andra personer som motionerar regelbundet. Protein shakes omfattar olika typer av naturliga proteiner som mjölk, vassle, kasein, ägg och soja. Enligt International Society of Sports Nutrition, proteinshakes är en säker källa till protein om skakningar konsumeras med en total balanserad kost. Protein skakar ge näring som hjälper reparera muskelvävnad skador efter friskvårdsaktiviteter, såsom tyngdlyftning, tävlar och makt eller uthållighet baserade sport.