XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Är HRT OK för kvinnor i tidig menopaus?


Värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet och ångest i samband med klimakteriet kan lämna en lidande frustrerad och utmattad. Hormonbehandling kan ge lindring för kvinnor upplever obehagliga klimakteriebesvär.

Fungera

Hormonersättningsterapi (HRT) används för att behandla symptomen på menopaus genom att ersätta den minskande produktionen av hormoner som produceras av kroppen med syntetiska hormoner som skapas i ett laboratorium.

Historia

Användningen av hormonbehandling minskade under 2002 efter de första studieresultaten från Women Health Initiative (WHI) publicerades, enligt Mayo Clinic. Resultaten visade att kvinnor som tar HRT var större risk för bröstcancer och hjärtsjukdomar.

ny vy

Vid det första globala toppmötet om klimakteriet-relaterade frågor som hölls i 2008, bestämdes det att gruppen som används i den ursprungliga WHI-studien inte innehöll en rättvis representation av kvinnor som tar HRT, enligt eScienceNews.com. Den genomsnittliga åldern för en deltagare var 63 år gammal, många hade högt blodtryck och var överviktiga, och nästan hälften var nuvarande eller tidigare rökare.

Säkerhet

Korttids hormonbehandling för kvinnor i tidig menopaus, även känd som klimakteriet, är säker och lämplig, enligt Medical News Today och eScienceNews.com.

Fråga en läkare

Kvinnor upplever klimakteriet symtom bör söka medicinsk hjälp och diskutera risker och fördelar med hormonbehandling med sjukvårdspersonal. HRT ska endast användas om fördelarna klart överväger riskerna.