XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Grönsaker som renar kroppen


I vissa asiatiska och indiska kulturer, är rengöring en månghundraårig praxis där livsmedel används för att internt rena kroppen. Idag finns massor av kommersiella renar på marknaden för att befria ditt system av toxiner, men att äta en hälsosam kost, särskilt en rik på grönsaker och frukter, naturligtvis rensar kroppen. Grönsaker är utmärkta källor för näringsämnen och fiber som hjälper spola gifter, och de skapar extra enzymer som främjar matsmältning. När du har fått tillstånd från din läkare att göra en rengöra, lager ditt kylskåp med dessa grönsaker för att avgifta kroppen.

kronärtskocka

Kronärtskockor har en halt mycket hög fiber: en medelstor kronärtskocka kan ha 10,3 gram fibrer, vilket är dubbelt så mycket i en kopp broccoli. Fiber är viktigt att någon hälsosam diet; medan rengöring, är det nödvändigt att ladda upp på fiberrika livsmedel, när de rör sig lätt genom mag-tarmkanalen, rengöring längs vägen. Enligt Mayo Clinic, bör kvinnor konsumerar 21 till 25 gram fibrer per dag och män bör konsumera 30 till 38 gram fibrer. Ytterligare fördelar med en fiberrik kost är fördelarna för din hjärthälsa och en minskning av risken för diabetes.

rädisor

Rädisor kan vara styvbarn av vegetabiliska familjen, men de avsevärt bidrar till en väl avrundad kost. Inte bara är de rika på folsyra, kalcium och kalium, men dessa små runda grönsaker är packade med fiber. Greenerna är utmärkta källor till antioxidanter och lökarna är idealiska grovfoder för en renande diet. Dessa grönsaker kan hålla lite värme, så det är klokt att äta dem i mindre antal först att avgöra hur din kropp tål dem. Som en bonus kan rädisor ge upp till 30% av din dagliga vitamin C behov och antibakteriella fördelar kan skydda mot vissa livsmedelsburna virus.

Broccoli

Inte bara broccoli rik på fibrer och kalcium, vilket gör det idé för en rengöra, men broccoli bidrar också till levern hälsa. Tänk på levern som kroppens filter; det håller de bra sakerna som kroppen behöver och eliminerar toxiner, som är en viktig del av en hälsosam matsmältningssystemet. Dessutom har broccoli länge varit tippad som ett hjälpmedel för att förebygga vissa cancerformer, delvis på grund av närings isotiocyanater som återfinns i korsblommiga grönsaker.

Spenat

Spenat är rik på kalcium och magnesium, vilket är en förutsättning för god kolon hälsa. Enligt Kolon Rengöra Råd webbplats, kalcium "hjälper flex dina interna muskler" medan magnesium "slappnar musklerna." Denna process håller matsmältningssystemet fungerar optimalt. Tack vare Popeye, de flesta människor vet att spenat är full av vitaminer och avgörande för en hälsosam diet, men spenat är ännu mer fördelaktigt än de flesta inser. Institutet för hjärnans åldrande och demens vid University of California i Irvine tyder på att spenat faktiskt kan vända tillbaka tiden. Institutet har syntetiserat data som visar att spenat, bland andra frukter och grönsaker kan minska åldersrelaterade förluster i motor och kognitiva funktioner.