XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Prune Juice för Järnbrist

Om du är järnbrist, är beskära juice en livskraftig källa till järn. Men beskära juice är en icke-heme källa av järn. Frukt och grönsaker är icke-heme järn källor. Kött och fisk är heme källor till järn. Enligt National Institutes of Health, absorberar kroppen heme källor till järn med en hastighet av 15 till 35 procent. Icke-heme källor till järn absorberas med en hastighet av 2 till 20 procent. Detta kan hämma kroppens ansträngningar att återuppbygga din järntillförsel om du redan är järnbrist. Lyckligtvis, C-vitamin i beskära juice och andra livsmedel hjälper kroppen bättre absorbera järn.

Järnbristanemi

En obehandlad järnbrist kan orsaka anemi, ett tillstånd där kroppen inte producerar tillräckligt med röda blodkroppar. Om du har anemi, kan du tröttnar lätt, blir yr eller har bröstsmärtor eller en racing heartbeat. Det är också möjligt att du inte kan visa några symptom och vara omedvetna om ditt tillstånd tills du får ett blodprov från din läkare. Kvinnor, tonåringar, idrottsmän och vegetarianer är särskilt utsatta för att utveckla järn-brist anemi. Du är också i riskzonen om du donera blod ofta eller har en allvarlig tarm fråga, såsom ett blödande magsår.

Näringsvärde Prune Juice

Institute of Medicine rekommenderar att män över 19 års ålder får 8 mg järn per dag och kvinnor i åldern 19 till 50 får 18 mg järn dagligen. En kopp beskära juice innehåller 3,02 mg järn. I jämförelse, 3 oz. nötkött innehålla upp till 7 mg järn, på samma sätt som en kopp tärnade kyckling eller kalkon. Beskära juice har även 10,5 mg C-vitamin, 31 mg kalcium, 36 mg magnesium, 2 mg niacin och små mängder av vitamin B-6 och betakaroten.

Hur man kan öka upptaget av järn

För vegetarianer, icke-heme järn källor är det enda alternativet. Det är ett sätt att öka den långsamma utnyttjandegraden av järnet i beskära juice. I septembernumret 2003 av den "American Journal of Clinical Nutrition," Dr Margarita Diaz skriver att ett sätt att öka järn absorptionen av icke-heme livsmedel är att öka din konsumtion av livsmedel med hög askorbinsyra, en form av C-vitamin . Hennes studie visade att ta 25 mg askorbinsyra med måltider två gånger om dagen ökade graden av järn absorption av mer än 300 procent. I studien var limejuice används, men apelsinjuice, grapefruktjuice, röd eller grön paprika, broccoli och kål innehåller också askorbinsyra.

överväganden

Backning din järnbrist kan ta flera månader. Fortsätt att ha din järnnivå övervakas under denna tid. Lita inte enbart på katrinplommonjuice att vända din brist. Din läkare kan ordinera ett järntillskott eller rekommendera att du ser en nutritionist. Beskära juice kan fungera som en naturlig laxerande. Filtrerad katrinplommonjuice har inte så mycket fiber som torkade plommon, men det innehåller sorbitol, en sockeralkohol som kan orsaka magkramper eller diarré. Sänk ditt intag av katrinplommonjuice om du börjar få symtom. På grund av risken för toxicitet, inte förbrukar mer än 45 mg järn per dag såvida inte detta beordras av din läkare.