XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Alla vet att vi behöver en järnrik kost eftersom järn är en viktig del för vår hälsa. Men inte alla förstår hur viktigt järnet är under olika skeden i våra liv. Eftersom järnhalt varierar beroende på ålder, kön och diet, samt vår nuvarande hälsotillstånd, är det viktigt att veta hur mycket järn vi behöver liksom sätt att se till att vi når våra järn behov. Ett självklart sätt att hjälpa se till att vi har tillräckligt med järn är att äta livsmedel som är rika på järn. Ett annat sätt är att undvika livsmedel och andra källor som hjälper till att tömma våra järnreserver. Men vilka livsmedel måste vi undvika och hur vi går om att uppnå detta mål?

Instruktioner

1 Identifiera de livsmedel som faktiskt bryter eller hämmar järnintag. Dessa inkluderar livsmedel och drycker som innehåller mycket koffein som läsk och vissa typer av choklad. Den innehåller även livsmedel och drycker som innehåller fosfater, som finns i många läskedrycker, kolsyrade läskedrycker, vissa typer av godis och glass, vissa kryddor, en hel del eller charkuteriprodukter. Andra livsmedel som kan bryter järnintaget inkluderar vissa typer av korn spannmål som inte är specifikt berikade med järn, särskilt vete och multi-kärnor och deras närstående biprodukter. Vissa bönor och / eller baljväxter, som sådana som innehåller polyfenoler och / eller fytater faller också in i denna kategori som gör vissa nötter och frön och relaterade biprodukter som jordnötssmör. För mycket kalcium hämmar också järnintag, vilket innebär att det är viktigt att inte överdriva produkter som mjölk och ost. Drycker som te, kaffe, druvsaft och rött vin innehåller polyfenolföreningar kan också hämma järnintaget som kan en del kryddor som oregano. Vissa livsmedel som innehåller mycket peptider, som soja och sojaprodukter faller också in i denna kategori.

2 Identifiera andra varje dag ingredienser tas genom munnen som också bryter järnintag. Dessa inkluderar vissa mediciner som aspirin och antacida.

3 Undvik läsk som har koffein i favör av koffein fria drycker som alla naturliga citron och lime 7-Up, Sprite, Sierra Mist eller cola som har koffeinfritt. Ännu bättre, byta till en naturlig fruktjuice (annat än druvor) eller smaksatt waters.Before köper choklad i någon form, läsa etiketten för att avgöra hur mycket koffein är inblandad. Sammantaget innehåller vit choklad mindre koffein än mjölkchoklad. Ju djupare i färg choklad, desto mer koffein som sannolikt kommer att vara inblandade. Därför, om du bara måste ha en bit choklad, leta efter vita eller krämig mjölkchoklad i stället för halvsöta eller bittersöt mörka smaker.

4 Undvik mat och dryck som innehåller fosfater. Dessa finns normalt i många läskedrycker (särskilt cola) och kolsyrade juicedrycker som vissa typer av saft. Vissa sirapsliknande frukt cordials innehåller också fosfater. Titta på märkningen av produkter som du köper i denna kategori, söker de lägre fosfater, eller byta till en annan typ av dryck som fosfatfria smaksatt vatten eller vissa typer av juices.Some socker intensiva produkter, såsom vissa typer av godis som klubbor och även vissa chokladkakor är också hög i fosfater. Glass faller tyvärr också in i denna kategori. De flesta bageri eller livsmedels gjorde desserter tenderar att vara hög i fosfater på grund av de stora mängder bakpulver och själv stigande mjöl som används inom dessa produkter. Läs etiketter för att undvika de produkter som innehåller höga halter av fosfater till förmån för dem med lägre quantities.Many kryddor som ketchup och majonnäs är hög i fosfater också. Kontrollera etiketter för dessa produkter som specifikt har tagit bort eller reducerade fosfatnivåer. Mycket eller charkuteriprodukter som korv, fiskpinnar och även vissa typer av pizza kan också innehålla höga halter av fosfater. När det är möjligt, undvika charkuteriprodukter helt och hållet.

5 Leta efter järn-berikade spannmål, särskilt de gjorda av vete, hela korn eller kli kvitta järn utarmning kapacitet av dessa livsmedel.

6 Leta efter alternativa livsmedel baljväxter som bryter eller lägre mängder av järnintag. Gör samma sak med nötter och frön. Det finns alternativa produkter inom samma kategori som inte påverkar järnnivåer.

7 Undvik överdriven kalciumintag. Leta efter alternativa mjölk och ostprodukter som inte hämmar eller bryter kalciumintaget.

8 Håll dig borta från drycker som te, kaffe, druvsaft och rött vin innehåller polyfenolföreningar. Dessa kan också hämma järnintag. Leta efter alla naturliga teer, byta till andra fruktjuicer, och prova rosa eller vita vita istället eller leta efter alternativa drycker som inte innehåller polyfenolföreningar.

9 Undvik mat som innehåller mycket peptider, som soja och sojaprodukter. Leta efter alternativa matalternativ istället.

10 Switch kryddor, som oregano, som hämmar järnintaget för andra som inte gör det.

11 Var försiktig med mediciner som aspirin och antacida. De kan hämma järnintaget samt utarma järn reserver. Byta till alternativa mediciner som Tylenol och antacida som inte innehåller fosfater eller andra ingredienser som är kända för att tömma järnreserver. Inte över ta vitaminer som innehåller höga halter av kalcium, eftersom det också kan skada järnreserver.

Tips

  • Läs etiketter på produkter du köper för att titta på ingredienser och substanser som hämmar eller bryter järnkällor.
  • Om du inte kan undvika produkter som hämmar eller bryter järnintag, så åtminstone skära ner på mängden mat eller dryck som du använder.
  • Var försiktig med hög fiber diet som innehåller en del av produktartiklarna som skadar järnintaget (som vete och multi-grain produkter).