XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om båtens propeller har drabbat stenar eller böjts det är dags för en förändring. En böjd propeller påverkar kavitation - där luftbubblor skapa turbulens i vattnet. Överdriven kavitation orsakar glidning på propellern. En prop förändring kräver att du få båten ur vattnet, särskilt när det gäller utombordsmotorer som de som erbjuds av Evinrude. Om du behöver ändra en Evinrude propeller, gör det själv för att spara arbetskostnader.

Instruktioner

1 Dra båten ur vattnet med en släpvagn. Parkera släpet och säkra hjulen med klossar.

2 Skruva loss och lossa fästmuttern i centrum av propellern med en socket. Markera placeringen av prop genom att spåra kanterna på axeln med markören. Lämnar muttern på bulten, men lossas.

3 Vrid propellern ytterligare lossa den.

4 Ta bort fästmuttern. Ställ in prop avdragare över prop mutter och dra propellern från axeln.

5 Inspektera axeln för skador såsom krökar eller fördjupningar; om närvarande, behöver axeln som skall repareras innan man går vidare. Har axeln rätas av en maskinist eller marin mekaniker.

6 Applicera en beläggning av teflon-baserade marina smörjmedel på axeln och skjut en ny propeller på axeln, upp till hash märket. Kontrollera att stigningen hos prop bladen med nya prop gå på samma sätt som den gamla prop.

7 Placera fästmuttern tillbaka i mitten och dra åt med en skiftnyckel eller eluttag.