XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Patienter med aggressiv och invasiv bröstcancer får vanligtvis en mastektomi, ett kirurgiskt ingrepp som innebär avlägsnande av bröstvävnad. Under en mastektomi, en kirurg avlägsnar bröstvävnaden, som ligger över hud och bröstvårta. I vissa fall, kommer läkaren att också ta bort en del av muskulaturen under drabbade bröstet, såväl som alla lymfkörtlarna runt bröstet i ett försök att förhindra spridning av cancer. Emellertid kan patienter med metastaserande bröstcancer fortfarande upplever ett antal allvarliga biverkningar efter en mastektomi, eftersom operationen bara bort cancervävnaden i och runt bröstet. Andra symtom närvarande efter en mastektomi kräver medicinsk behandling och kan visa sig ödesdigert.

breathing Abnormalities

Ett vanligt symptom på bröstcancer kvinnor kan uppleva även efter en mastektomi är utvecklingen av andnings abnormiteter. När bröstcancer sprider sig i hela kroppen, bröstceller koloniserar mycket vanligt lungvävnad, enligt Imaginis. Som cancern växer i lungan, börjar tumören att ta upp plats i lungan, minskande lungkapacitet. Som ett resultat, kan patienter med metastaserande bröstcancer upplever andnöd och yrsel, även efter deras cancer har behandlats med en mastektomi. I fall av allvarlig lung kolonisering, kan bröstcancerpatienter få ytterligare operation för att avlägsna cancersvulst i lungan.

Leverskada

Patienter som har fått en mastektomi kan fortfarande utveckla leverskada som ett resultat av deras cancertillväxt. Levern utför viktig roll att metabolisera kemikalier och avgifta kroppen. Vid bröstcancer kan cancerceller färdas genom blodomloppet och börjar kolonisera vävnad i levern, där cancertillväxt inte påverkas av en mastektomi. Patienter med levermetastaser ofta känner alltför trött, svettas överdrivet, och har liten eller ingen aptit, enligt Medline Plus. I mer avancerade stadier av cancer, leder leverskador till en gulfärgning av hud och ögonvitor, som kallas gulsot. Levercancer metastaser efter en mastektomi kan svara på kemoterapi eller strålbehandling för att bromsa cancertillväxt.

huvudvärk

En annan möjlig symptom på bröstcancer efter en mastektomi är en ihållande eller svår huvudvärk. Detta utvecklas när bröstcancerceller färdas i blodomloppet och börja växa inom hjärnvävnader. Eftersom bröstcancer växer, sätter tumören trycket på omgivande nerver, blodkärl och andra hjärnvävnader, vilket leder till utvecklingen av svår huvudvärk. Harvard University förklarar att huvudvärk på grund av cancertillväxt börjar ofta som tillfälliga huvudvärk som är värst på morgonen, och så småningom utvecklas till konstant huvudvärk. Eftersom cancertillväxt i hjärnan kan visa sig ödesdigert, kan bröstcancerpatienter som utvecklar hjärnmetastaser efter en mastektomi genomgå kemoterapi eller ytterligare operation i ett försök att behandla cancer.