XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Du bör undvika vissa livsmedel med en UTI?

Översikt

Bakterier är den främsta orsaken till urinvägsinfektioner eller urinvägsinfektioner, enligt den amerikanska Urological Association. Dessa infektioner inträffar oftare hos kvinnor sedan hos män. Detta beror på att kvinnor har en kortare urinvägarna än män, och deras system är känsliga för bakterier. Den normala symptom på UVI brinner och smärta medan urinera, behovet av att urinera ofta, blod i urinen och ibland feber. Det finns många riskfaktorer som kan bidra till en UTI, som att använda en hel del antibiotika, sex med flera partners, bakterier från tarmen och väntar för länge med att urinera. Det finns också vissa livsmedel som kan förvärra urinvägsinfektioner och bör undvikas.

Socker

Du bör undvika vissa livsmedel med en UTI?

Dr. Wendy Hodsdon, licensierad primärvårdsläkare och en välkänd naturläkare vars studier har dykt upp i många olika vetenskapliga tidskrifter, säger att människor bör undvika socker när mitt i en UVI, bakterier livnär sig på socker. Detta beror på att vissa bakterier använder socker som livsmedel. Detta inkluderar att undvika raffinerat socker i livsmedel såsom t.ex. tårtor, kakor, läsk, chips, kex och stärkelserika livsmedel.

sura frukter

Du bör undvika vissa livsmedel med en UTI?

Sura frukter såsom tomater, ananas, citroner och limefrukter, apelsiner och grapefrukt anses sura livsmedel och kan irritera blåsan. Dessa livsmedel kan orsaka inflammation i urinblåsan och göra symptom på en urinvägsinfektion värre, säger urolog Dr Elizabeth Kavaler, författare av "en plats i Aisle, tack!" Det är bäst att undvika urinblåsan irriterande tills UTI är borta.

Andra livsmedel som bör undvikas

Du bör undvika vissa livsmedel med en UTI?

American Medical Association visar att om du har en UTI du undvika kryddstark mat, mejeriprodukter och alkohol. Dessa är alla urinblåsan irriterande och bör inte konsumeras förrän UTI är läkt. Det är viktigt att vara försiktig med koffein, eftersom koffein är ett stimulerande och ökar hjärtfrekvensen, som kan cirkulera bakterier snabbare till det drabbade området. Caffeinated kaffe, te och läsk bör undvikas. Tillsammans med de objekt, choklad, som innehåller koffein, bör elimineras tills infektionen har avtagit. Oavsett vilken mat du undvika eller äta, se till att dricka mycket vatten under hela varaktigheten av en UTI.