XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Orsaker och botemedel för överdriven dagtid Sleep


Om du befinner dig sova mycket under dagen även efter en hel natts sömn, kan du ha drabbats ett tillstånd som kallas överdriven sömnighet under dagtid (EDS). De som lider av detta tillstånd hitta leva ett normalt liv att vara svårt, eftersom du har en konstant behov av att sova i dagtid, utan att känna till skälen bakom det.

om EDS

EDS går långt utöver bara trött eller utmattad. Det är en överväldigande känsla av utmattning till den punkt där du känner att du inte kan sitta upp för att inte tala hålla ögonen öppna ytterligare en minut. Det kan inträffa när som helst under dagen, till och med inom några timmar efter att vakna upp från en hel natts sömn. Typiskt, med EDS, koffein och andra stimulantia har ingen effekt på lusten att sova under dagen.

Diagnos

Diagnos av EDS innebär en mängd tester avsedda att utesluta någon eller alla tillstånd som kan vara orsaken till denna sjukdom. Dessa inkluderar urinprov, blodprov, en EEG och en datortomografi av huvudet. Du kan också ta en sömn studie som kommer att avgöra om EDS orsakas av en sömnstörning.

orsaker

Orsaker till EDS kan vara ett tillstånd eller sjukdom, en livsstilsförändring eller en biverkning av läkemedel såsom lugnande medel eller antihistaminer. Om du plötsligt har ändrat arbetsschema att arbeta långa timmar eller sent nattskift, eller har inte sovit gott på natten, kan dessa leda till EDS. Villkor och störningar har varit kända för att orsaka EDS såsom njurproblem, anemi, cancer, hypotyreos eller hyperkalcemi. Överdriven stress i ditt liv kan också orsaka oregelbundna sömnmönster.

behandlingar

Behandlingar för EDS är direkt relaterade till de enskilda orsaken till EDS. Detta kan omfatta rådgivning och medicinering för ångest eller stress, behandlingar för eventuella sjukdomar eller tillstånd, ändra din arbetstid, skift eller yrke helt och avkoppling tekniker för att sova bättre på natten och hjälpa till med spänning såsom örter, aromaterapi, meditation och yoga.