XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Instruktioner för en Oftalmoskop


Det mänskliga ögat innehåller många transparenta komponenter. Transparensen i hornhinnan, samt linsen och glaskroppen möjliggöra en skicklig användare av en opthalmoscope att noggrant inspektera små artärer, vener och andra komponenter i ögat såsom synnerven självt. Kärlförändringar som observerats genom opthalmoscope i artärer och vener i ögat är en viktig del av diagnostisk medicin. Den opthalmoscope är ett mycket precist verktyg som gör det möjligt för erfarna användare att inspektera och identifiera komponenter i ögat som kan sjuka eller skadade. När det används på rätt sätt, är opthalmoscope ett mycket värdefullt verktyg för nästan alla läkare som utför diagnostik patienten.

Instruktioner

1 set-up oftalmoskop genom att fästa huvudenheten till en godkänd medicinteknisk kraftkälla (såsom en 3,5 volt låg strömstyrka konstant tillförsel foder). De flesta enheter har unika anslutnings bilagor placerade vid basen så att användarna inte av misstag kan ansluta fel strömförsörjningen. Tryck på strömförsörjningen på basen försiktigt, upprätthålla trycket, sedan vrida den 90 grader medurs för att låsa den på plats.

2 Sätt i en steril ögon cup på instrumentet. Engångsögonbägare placeras alltid på patientens sida av enheten omedelbart före användning så att sjukdomar inte kan överföras mellan patienter. Tryck på ögat-cup försiktigt på enheten medan vrida tills du känner att ögat-cup "låsa" säkert på oftalmoskop.

3 Börja oftalmoskop undersökning med patienten sitter i en bekväm avslappnad position för att minimera oavsiktlig ögonrörelser. När man undersöker patientens högra öga, placera enheten på samma sida, av till patientens rätt. Ta patientens glasögon eller plåster som behövs.

4 Peer genom enheten (på läkarens sida) medan vila tummen mot enhetens fokuseringsringen.

Rikta enheten vid ett fast föremål minst 12 meters avstånd, sedan fokusera omfattning med hjälp av fokuseringsringen för att eliminera någon läkare syn partiskhet i undersökningen. Titta genom enheten, och samtidigt vrida fokuseringsringen till vänster och höger, lokalisera hjulpositionen som returnerar den bästa övergripande vision av objektet du kalibrera mot.

5 Slå på enheten genom att skjuta strömbrytaren till läge "på", medan pekade bort från patienten. Justera ljusintensiteten med hjälp av intensitetsstyrning reostaten belägen på basen av enheten. Det är föredraget att börja testet med en lägre effektinställning för att undvika obehag för patienten.

6 Placera dig själv genom att stå (eller sitter) ungefär 15 grader förskjutna från patienten, om tids sidan av patienten (sidan bort från patientens näsa). Har patienten hålla en blick rakt fram, som om att fokusera på ett föremål.

7 Vrid bländarjustering reostaten med tummen så att enheten är inställd på minsta bländarinställning. De flesta enheter kommer att ha ett märke på den inställningen, såsom en pil eller gröna linjen för att hjälpa dig att hitta den här inställningen snabbt.

8 Börja minst 6 inches bort från patienten, och titta igenom oftalmoskop medan rikta skinande ljuset i patientens öga. Leta efter den gula eller rödaktiga retinal reflex att bli synliga. Det hjälper ofta att vila en hand eller underarm på patientens panna för att minimera omfattningen rörelse.

9 Följ den gula / rödaktig retinal reflex använder omfattning. Peer genom pupillen samtidigt få så nära som möjligt för att få optimal sikt. Hålla instrumentets ögonkoppen är i kontakt med patientens öga panna vid alla tidpunkter.

10 Undersök patientens optisk skiva, söker tydligheten i konturerna, distinkt färg, relativ höjd och det allmänna tillståndet hos alla fartyg synligt blod. Följ alla blodkärl så långt mot patientens periferi som möjligt. Diagnostisera såsom indikeras.