XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Den helande egenskaper havssalt

Havssalt, till skillnad från den kraftigt raffinerad kommersiell produkt du kommer att hitta i saltkaret, behåller sina naturliga spårämnen, som har en neutraliserande effekt på syror i kroppen. Även om det behåller dessa mineraler, saknar havssalt några av de kemikalier som tillsätts till bordssalt till stor del för kosmetiska ändamål. Även om dess skillnader från bordssalt verkar relativt liten, erbjuder havssalt hälsofördelar som kommersiellt förädlade saltprodukter inte kan matcha.

Hastigheter Läkning av hudstörningar

De spårämnen i havssalt hjälper till att lugna och läka hud som är inflammerad, brutit ut i ett utslag, klåda eller sipprar, enligt herbalist och nutritionist Stephanie Tourles. Lägg havssalt till badvattnet för att minska obehag och påskynda läkning av hudskador orsakade av akne, eksem, Poison Ivy, gift ek, gift sumak och psoriasis. Eftersom saltbad har en uttorkande effekt på huden, föreslår Tourles de begränsas till två eller tre i veckan, varefter huden bör klappade torr och belagd med en fuktkräm. Havssalt också kan användas som en naturlig exfoliant. Göra en pasta genom tillsats av små mängder av glycerol till en kopp havssalt; lägg bara tillräckligt glycerin för att få saltkristaller att hålla ihop. Att exfoliera torra yttre hudlagren, ta en dusch och sedan använda havssalt pasta drabbade hudpartier på medan huden fortfarande är våt. Låt pastan på kroppen bara kort innan skölja bort i duschen. Denna behandling bör lämna din hud smidig och mjuk.

Främjar cellhälsa

I "Seasalt dolda krafter," författaren Jacques de Langre, ett Kalifornien-baserade biokemist, rapporterar att havssalt innehåller 92 spår mineraler, varav 24 har vetenskapligt visat sig vara avgörande för att upprätthålla optimal hälsa. Enligt de Langre, kan brister i dessa spårämnen orsaka allvarliga konsekvenser för kroppens celler, som förlorar förmågan att kontrollera och balansera sina joner. Resulterande cellskada kan leda till muskelspasmer, hjärnskador eller nervösa besvär. Till skillnad från bordssalt, tillåter havssalt vätskor passera lätt genom kroppsmembran, såsom blodkärl och njurens glomeruli. Om natriumklorid i blodet blir för hög, är vätskor i angränsande vävnader dras till att salt rikt blod, varefter cellerna kan lättare absorbera detta saltlösning vätska, så småningom flytta den till njurarna bort. Bordssalt underlättar inte detta lätt utbyte av vätskor och mineraler och kan leda till vätska uppbyggd i lederna, ödem och njurproblem.

Badar Bort ledsmärta

Erbjuds på många dyra spa, kan havssalt bad bidra till att lindra smärtan av värkande leder och muskler. Men du kan unna dig denna lugnande förfarande utan att betala ett högt pris för förmånen. För att hjälpa tvätta bort obehaget av artrit och andra typer av led- eller muskelsmärta, rekommenderar herbalist Jude C. Todd lägga flera koppar havssalt till en tubful varmt badvatten. För att få maximal smärtlindring, blöt i detta hav-saltbad under minst 20 minuter dagligen, föreslår Todd, författare av "Herbal Home Remedies."