XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Artärer är fartyg som transporterar blod i hela kroppen blod. Helst bör väggarna i artärerna vara ren och klar. Om blodet innehåller fetthaltiga avlagringar av kolesterol, fett och cellavfall, de så småningom deponeras på kärlväggarna. Med tiden, detta bygga upp, som kallas plack eller artheriosclerosis leder till förträngning av artären. Om plack bryter lös, kroppen försöker reparera tår kommer koagulera såret. Om placeringen av proppen blockerar blodflödet, kan det leda till en hjärtattack, stroke eller emboli.

Instruktioner

1 Se olivolja den primära fett i kosten. Lägg till sallader och använda i matlagning. Häll en liten mängd i soppor, spannmål och grönsaker. Använd upp till en matsked per dag. Undvik fleromättade vegetabiliska oljor, margarin och delvis härdade oljor.

2 Ät baljväxter. Baljväxter kan ingå i kosten sju dagar i veckan. Baljväxter inkluderar linser, gröna bönor, black-eyed peas (cowpeas), kikärtsmjöl, njure bönor, limabönor och sojabönor. Baljväxter kan sänka kolesterolhalten i blodet.

3 Ät en god maträtt havregryn, flera gånger i veckan. Havre är en källa för beta-glucone, en löslig fiber visat sig sänka förhöjda kolesterolvärden.

4 Lägg linfrön (jord) och kallpressad linfröolja till din dagliga kost. Linfrö är den rikaste källan av essentiella fettsyror och lignaner. Använd 2-4 msk. av marken linfrö per dag; 2-5 tsk. av oljan kan hällas över din dagliga måltid.

5 Ät citroner och dricka citronsaft. Citroner är hög i citronsyra, som renar blodet och främjar cirkulationen. Liminoids, en metabolisk förening identifierad i citrusfrukter, arbete för att sänka kolesterol och skydd erbjudande cancer. Använd en till tre citroner per dag.

6 Ät vitlök. Femtio försökspersoner åt 10 g rå vitlök dagligen efter frukost för två månader. Fördelar ingår sänkt blodtryck och en minskning av serumkolesterol. Ta i doser om en halv till en klöver per dag.

7 Lägg gurkmeja till din diet. En standard rekommenderar dos är 3 till 9 g. Curcumin, anses vara den aktiva egendom i gurkmeja. I en forskningsstudie av människor, curcumin, vid en dos av 500 mg i sju dagar sänkte blodtriglyceridnivån och fosfolipider.

8 äter nötter på en daglig basis. Färska nötter är bäst, eftersom oljorna i muttrar kan härskna. Behövs endast en liten mängd nötter, 2-6 eller inte mer än en liten handfull, kan bidra till att förhindra blodproppar.