XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Viktökning följer ofta klimakteriet. Metabolism saktar typiskt ned när människor blir äldre, och hormonella förändringar som sker under denna tid förening problemet. Även om detta kan göra viktminskning svårare är det möjligt med disciplin och ett åtagande att hälsosammare livsstil.

Undvik Crash diet

Även om det kan verka som en bra idé att drastiskt skära kalorier för att gå ner i vikt, krasch kostvanor bromsa metabolism och uppmana kroppen att hålla fast fett. Svälta dig själv kommer bara att förvärra problemet.

Minska kaloriintaget

Minska kalorier är ett måste. I detta skede i livet, måste du cirka 200 färre kalorier än du gjorde i 40-årsåldern för att upprätthålla energi, enligt Mayo Clinic

Fysisk aktivitet

Håll dig aktiv. Klimakteriet orsakar kroppen att bilda mer fett än muskler. Styrketräning för att bygga muskelmassa är särskilt viktigt för kvinnor i klimakteriet, som muskler bränner fler kalorier. Få minst 30 minuters aerob aktivitet är viktigt också.

fettintag

Att begränsa fettintag är viktigt eftersom din kropp är benägen att lagra mer av det nu. Håll fett kalorier på 20 till 35 procent av ditt dagliga intag. Sikta på hälsosamma fetter som fisk, nötter, frön och olivolja.

Vikten av vikt underhåll

Minskad metabolism innebär att du kommer att gå upp i vikt mycket lättare än tidigare. Åta sig att hälsosamma val för att hålla din vikt under kontroll, eftersom klimakteriet kan öka risken för hjärtproblem. Övervikt och en fettrik kost kommer förvärra dessa risker.