XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Snabbaste sättet för tonåringar att gå ner i vikt och få muskler


Att vara en tonåring är svårt nog utan att bära runt extra tyngd. Den sociala stigma övervikt kan vara traumatisk för tonåringar och orsaka social ångest och även depression. Tonåringar har olika viktminskning behov från vuxna, dock. För tonåringar att gå ner i vikt och få muskler utan att offra deras tillväxt och hälsa, bör de följa särskilda riktlinjer. Här är det snabbaste sättet för tonåringar att gå ner i vikt och få muskler hälsosamt.

raw Foods

Äta råa livsmedel i stora mängder. Råa grönsaker som sallad, broccoli, blomkål, morötter, selleri, äpplen, apelsiner, bananer och vindruvor är låga i kalorier men hög halt av vitaminer och aminosyror som hjälper en tonåring att bränna fett. Råa grönsaker innehåller höga halter av aminosyror, såsom L-arginin, L-glutamin och L-lysin, som kommer att öka termogen aktivitet i kroppen. Även om det inte alltid är säkert för tonåringar att ta dessa i tillägg form, kan de säkert erhållas från matkällor. Dessutom kan dessa livsmedel ätas i stora mängder på grund av den låga kaloriinnehåll.

Hydrat

Drick minst 64 uns isvatten dagligen. Isvatten bidrar till att öka ämnesomsättningen när kroppen måste arbeta hårdare för att få vattnet att kärntemperaturen. En ökad ämnesomsättning innebär snabbare kaloriförbränning. Vatten kommer också att hjälpa dig att känna full och minska hunger signaler på grund av uttorkning.

Snabbmat

Håll dig borta från automater och snabbmatsrestauranger. Dessa livsmedel innehåller mättat fett och kan bidra till viktökning. Tonåringar ibland utveckla den dåliga vanan att välja dessa snabba matar, därför att de är upptagna och inte känner att de har tid för hälsosam kost. Sätt hälsosamma mellanmål, såsom pretzels, äpplen, bananer eller popcorn i små baggies som du kan bära med dig när du är ute med dina vänner. Dessutom väljer vatten eller lågt kaloriinnehåll drycker över läsk. Du kommer att gå ner i vikt snabbast om du begränsar dina kalorier till FDA rekommenderade mängden 2000 till 2500 för kvinnor och 2500 till 3000 för män.

kolhydrater

Undvik kolhydrater som pasta, potatis och bröd, som kan bidra till viktökning. Försök att begränsa dessa till mindre än 40 gram per dag. Kontrollera livsmedelsmärkningen innan man äter för att undvika att äta för mycket kolhydrater. De flesta av dina kolhydrater bör konsumeras i form av råa grönsaker och frukter. Gå med dina föräldrar eller vårdgivare till mataffären, och hjälpa plocka den mat du vill äta.

Protein

Äta protein för att öka muskeltillväxt. Proteinkällor inkluderar kött, ägg, ost, bönor och grönsaker. Fisk som lax och öring är bra proteinkällor som innehåller mycket lite fett. Välj magert källor kött för att undvika viktökning och bidrar till muskeltillväxt. Begränsa ost till mindre än 3 gram per dag för att undvika ansamling av fett.

aktiviteter

Genomför roliga aktiviteter som kommer att bränna kalorier och hjälper dig gå ner i vikt snabbt. Till exempel kan du ansluta din basket, spåra, cheerleading eller fotbollslag i skolan. Dessutom kan du dra nytta av alla fria program för studenter som kan erbjudas av lokala allaktivitetshus. Aktiviteter som kickboxning, jogging, löpning, tennis, badminton, spinning och dans bränna en betydande mängd kalorier. Om dina föräldrar tillhör ett gym, ta reda på om du kan läggas till deras medlemskap eller få studentrabatt. Försök att få några vänner att gå med dig så att du kan motivera varandra.

styrketräning

Gör åtta till tio repetitioner av åtminstone tre uppsättningar när du gör viktbärande träning. De sista tre upprepningar bör vara svårt för maximal muskeltillväxt. Undvik extremt tunga vikter för att undvika skador. Se till att du frågar en personlig tränare eller någon utbildad i lyft innan du börjar arbeta med vikter. När du lyfter vikter, bör rörelse alltid vara långsam och kontrollerad. Sväng aldrig vikter och lyft inte med ryggen. Lyft mindre vikt och använda mer repetition för smidigare muskler. Enligt exercisegoals.com, de bästa tyngdlyftning övningar för tonåringar att bygga muskelmassa totalt är bänkpress, knäböj och döda hiss. När dessa övningar har bemästrat, kan mer specifika tyngdlyftning drag tillsättas för att öka muskeldefinition. Yngre tonåringar i åldern 13 till 14, bör hålla sig med lätta vikter för att undvika skador. Äldre tonåringar bör arbeta med måttligt tunga vikter efter att de har lärt sig rätt teknik. Nyckeln till att bygga muskler är att använda rätt form när du lyfter vikter.