XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Acid Reflux holistisk behandling

Gastroesofageal refluxsjukdom, även känd som sura uppstötningar, är ett tillstånd i vilket de magsafter i magen skjuts tillbaka upp i mag-tarmkanalen och genom matstrupen. Detta orsakar symtom såsom en bitter smak eller brännande känsla på baksidan av halsen, ont i halsen, heshet, halsbränna och illamående. Med tiden kan sura uppstötningar skada eller urholka matstrupen. Holistisk behandling fokuserar först på förebyggande åtgärder, sedan på symptomlindring. Dussintals åtgärder existerar.

Förebyggande

Episoder av GERD kan ofta minimeras eller förhindras helt med några justeringar livsstil. Undvik utlösande livsmedel såsom myntverk, chilipeppar, sura livsmedel såsom citrus och tomat, feta livsmedel, kolsyrade drycker, alkohol och choklad. Ät mindre portioner, och undvika att äta mindre än två till tre timmar före sänggåendet. Använd kuddar för att höja huvudet när de sover. Inte utövar rätten efter att ha ätit. Praxis stressreducering tekniker såsom djupandning.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en av de mest populära botemedel för sura uppstötningar. Det kan verka kontraproduktivt intuitivt att behandla sura uppstötningar med en syra, speciellt efter att ha mött kosttillrättavisningar för att undvika sura livsmedel, och i själva verket finns det väldigt lite hård vetenskap för att stödja - eller motbevisa - denna folk botemedel, enligt Washington Times . Ändå personliga vittnesmål överflöd. Många förespråkar försöker en organisk ättika med levande kulturer. Tillsätt 2 till 3 tsk äppelcidervinäger till en åtta-ounce glas vatten, och smutta före eller under en måltid.

mandlar

En annan vanligen rekommenderas huskur är att konsumera en handfull råa mandlar på morgonen, strax efter en måltid eller under en uppblossande. Om fem eller sex kommer att räcka. Oljan i mandlarna är tänkt att vara nyckeln till varför denna åtgärd ger lättnad. Se till att mandlar är rå, rostat, och osaltat.

Aloe Vera Juice

Aloe vera juice kan hittas på hälsokostbutiker och rekommenderas för att underlätta matsmältningen, rengöring av kolon och öka cirkulationen. Det är också en populär lösning för sura uppstötningar i synnerhet. Saften är särskilt hala och verkar belägga matstrupe och magsäck, vilket ger omedelbar lättnad. Dricka en glassful två eller tre gånger om dagen. Om saften textur är alltför mucilaginous för dig, prova aloe vera gel i kapselform eller blanda saften med en icke-sur fruktjuice såsom äppeljuice. Var medveten om när man försöker denna åtgärd som aloe vera är också en potent laxermedel.

Ingefära

Ingefära kan konsumeras i någon av flera former, inklusive rå riven ingefära, kanderad ingefära, torkad ingefära pulver och ingefära te. Alla dessa är ett effektivt allmänt stöd mag. Ingefära är särskilt bra för sura uppstötningar åtföljs av illamående.