XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Det kan vara en överraskning för någon hur olika kostnaden för en vasektomi är från sin vändning, ibland kostar 10 gånger så mycket för att vända den inledande förfarandet, vilket gör vasektomi sig något att inte ingå lätt (inte att någon någonsin skulle). Men exakt gör vad upp kostnaden för en vasektomi? Och om du punga över degen för förfarandet, det verkligen fungerar?

Identifiering

Även en vasektomi är ett ganska billigt förfarande, i allmänhet kör allt från $ 500 till uppåt på $ 1000, kan dess upplösning ta ganska ett slag mot plånboken. Eftersom denna typ av operation anses elektiv och sällan omfattas av försäkringen, kommer du normalt hittar dig själv betala ur fickan så lite som $ 4000 till så mycket som $ 15.000. Naturligtvis är det ganska stor skillnad i prislappen för förfarandet styrs nästan uteslutande av geografisk plats. I genomsnitt kommer en amerikansk man betala ca $ 10.000 för en vasektomi omsvängning.

Funktioner

Förvånande nog är det inte bara din kirurg arvode, så att säga, som kräver majoritet av vasektomi omsvängning biljett. Några andra dyr utgifter utgör den andra 2/3 av kostnaden: anestetika rörelse utrustning, operationssalen, alla laborationer och sjukhuset rum som används för återvinning (även om de flesta förfaranden görs på en poliklinisk basis) . För att ge dig en uppfattning om kostnader, låt oss titta på ett par specifika områden runt om i landet. I Minnesota, du normalt hittar din faktura består av ca $ 3.000 i kirurgiska avgifter och $ 4000 i anläggningsavgifter. I Kalifornien, hittar du din faktura består av ca $ 4000 i kirurgiska avgifter och $ 3500 i anläggningsavgifter.

Fungera

I grund och botten är en vasektomi återföring en procedur som återflödet av sperma antingen genom att återansluta den ursprungliga passagen av sädesledaren genom en vasovasostomy, eller genom att ansluta sädesledaren direkt till bitestikeln genom en vasoepididymostomy. Helst skulle du vill att den första av de två förfaranden, eftersom det anses standard. Men, om det finns en blockering i van deferens, kommer det andra förfarandet kringgå detta problem och göra det möjligt för spermierna att flöda fritt.

effekter

Den totala andelen framgångsrika en vasektomi återföring är ganska hög, i allmänhet kommer in på 98 till 99 procent restaurering av spermier flödet genom vasovasostomy. Av dessa framgångsrika återför, 65 till 75 procent av dessa män rapporterade en lyckad graviditet efter ingreppet. För vasoepididymostomy, är framgång lite lägre och mycket mera divergent i dess framgång, ett annat skäl det första förfarandet är mycket mer föredragna. I huvudsak, om du går igenom en vasoepididymostomy har du allt från 64 till 90 procent chans att lyckas med förfarandet, vilket innebär att en fullständigt återupprättande av spermier flödet. Av dessa framgångsrika återför, 40 till 60 procent av dessa män rapporterade en lyckad graviditet efter ingreppet.

Tidsram

En annan faktor väger också ganska kraftigt i med potential framgång (eller misslyckande) av antingen vasovasostomy eller vasoepididymostomy - tiden mellan den första operationen och dess omsvängning. Men, slår effekten djupast på framgången av graviditeten. Mindre än 3 år mellan de två operationer kommer att se den högsta andelen framgångsrika på 75 procent för det första förfarandet (vasovasostomy) och 60 procent för den andra (vasoepididymostomy). Tre till åtta år mellan de två operationer hittar ett dopp till omkring 53 procent för det första förfarandet, och cirka 46 procent för den andra. Över 15 år mellan operationer kommer att se mindre än 30 procent framgång under graviditeten.