XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sju dagar proteinrik kost brukar användas av dem som vill få muskler och minska kroppsfett. Dieters som försöker gå ner i vikt också kan hitta acceptabla resultat från dessa typer av dieter liksom. En hälsosam kost för viktminskning bör vara väl avvägd och innehålla de vitaminer och näringsämnen som kroppen behöver för att förbli friska och nå en hälsosam vikt.

Fördelar med sju dagar proteinrik kost

Den höga proteindieten har blivit den senaste vurm i viktminskning och muskelbyggande under de senaste åren. De positiva hälsoeffekterna av att äta en kost som är rik på magert protein är många. Protein är det bränsle som kroppen använder för att bygga muskler. Bodybuilders ofta öka mängden av protein i deras diet, så att de kan få mer muskelmassa. För någon som är ute efter att gå ner i vikt, mer muskler innebär mindre fett på hans kropp. Nedbrytning av protein kräver också kroppen att använda mer energi. Detta fenomen kallas en värme påverkar och det innebär att kroppen bränna kalorier bara för att smälta dina måltider.
Dieters påpekar också att proteinrik kost är lättare att underhålla. Magert kött och andra proteinkällor tillåta kroppen att känna mätta och mindre hungrig mellan måltiderna. Detta gör det möjligt för bantare att stanna på sin viktminskning diet längre tid att uppnå den perfekta målet.
Att förlora en betydande mängd av tyngd, kan en sju-dagars diet vara början på en ännu längre kost som är rik på protein och lågt i fett och overprocessed livsmedel.

Risker med proteinrik kost

Dietister varnar för en kost som är alltför hög i protein på grund av den stress som skapas på njurarna. Några har även pekat på njursvikt till följd av en diet som är alltför hög halt av protein. Det har inte funnits några bevis på detta faktum, men de som lider av njurproblem bör undvika en proteinrik diet.
En sju dagars proteinrik kost är inte kommer att medföra några betydande hälsoproblem men du bör alltid konsultera din läkare innan du påbörjar någon diet eller träningsprogram. En fullständig checkup kommer att försäkra dig om att du är vid god hälsa för att fortsätta med dina planer viktminskning.
Var försiktig när man börjar på en proteinrik diet som kommer att sträcka sig bortom sju dagar. Balans protein med frukt och grönsaker tillsammans med hälsosamma fetter och fullkornsprodukter.

Vikten av en balanserad kost

Medan en sju dagars proteinrik kost kan vara en katalysator för en hälsosammare livsstil och få dig från marken som körs på en ny viktminskning plan, bör en välbalanserad kost vara det perfekta målet. Eliminera högförädlade livsmedel, socker och dåliga fetter såsom mättade fetter som finns i mejeri-, kött- och animaliska produkter. Även om vissa fetter är tillåtna i denna diet, transfetter är en annan typ av ohälsosamt fett som ska skäras ut ur din kost.
En kost som innehåller sex uns av protein per dag, tillsammans med fiber, hälsosamma fetter, frukt och grönsaker och spannmål är en diet som kommer att bidra till den allmänna hälsan och en hälsosam viktminskning.