XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Metformin & amp; amylos Diet

Metformin är ett läkemedel som vanligen används för att hjälpa diabetiker kontrollera sina blodsockernivåer. Vissa diabetiker, dock centrera sina dagliga måltid val kring livsmedel rika på stärkelsemolekylen amylos för att stabilisera sina glukosnivåer, medan andra kombinerar metformin användning med höga amylos dieter för att ge ännu mer effektiv blodsockerreglering. Även om båda dessa diabetes behandlingsmetoder har sina fördelar, bör du vara medveten om de eventuella biverkningar och överväganden som arbetar med metformin eller amylos rika dieter.

metformin

Metformin - även känd läkemedels varumärkena Glucophage, Fortamet och Riomet - är ett oralt läkemedel som används för att hjälpa människor som lider av typ 2-diabetes kontrollera sina blodsockernivåer. Metformin används ofta i kombination med andra läkemedel och med insulininjektioner, men det används inte för att behandla typ 1-diabetes. Enligt MayoClinic.com fungerar metformin bäst när de kombineras med regelbunden motion, måttligt kaloriintag, och välja livsmedel som är till nytta för diabetiker, inklusive de som är rika i föreningen amylos. Typ 2-diabetiker som tar metformin är normalt föreskrivs en 500mg tablett två gånger dagligen med måltider, eller en förlängd frisättning av upp till 2000 mg.

amylos

Amylos är en av de två typerna av kolhydrat polysackarider som lagras som stärkelse i växter, och den består av långa kedjor av åtminstone 600 glukosmolekyler. Amylos är särskilt rik på livsmedel som har ett lågt glykemiskt index, som är livsmedel som innehåller en hög koncentration av kolhydrater som bryts ner långsamt och inte orsakar en kraftig ökning av blodsockernivåerna efter att ha ätit. Lågt glykemiskt index livsmedel som innehåller amylos inkluderar de flesta frukter och grönsaker, fullkornsprodukter, bönor och andra baljväxter.

Amylos i diabeteskontroll

Enligt Diabetic Live webbplats kan livsmedel rika på amylos hjälpa till att hålla blodsockernivåerna stiger och faller snabbt; eftersom dessa amylos-rika livsmedel är också lågt glykemiskt är amylosrik dieter ofta antagits av typ 2-diabetiker i syfte att bidra till att förbättra deras kroppens reaktion och känslighet för insulin. Diabetiker på en amylosrik diet undvika bearbetade produkter tillverkade av vitt mjöl; ris, inklusive vit, brun och omedelbar ris; och stärkelserika grönsaker, som potatis, palsternacka, morötter och vinter squash. Amylos rika dieter kan vara särskilt användbar för att styra diabetes när den används tillsammans med ett läkemedel som metformin.

Bieffekter

Metformin kan orsaka en rad milda biverkningar, inklusive diarré, kräkningar, muskelsvaghet, trötthet eller huvudvärk. Mer allvarliga biverkningar kan inkludera andningssvårigheter, frossa, värk i kroppen, feber, ovanlig svullnad eller mjölksyraacidos, där mjölksyra bygger ett tillstånd upp till farliga nivåer i kroppen och kan orsaka domningar i armar och ben, yrsel, en ojämn hjärtrytm, svåra magsmärtor och kräkningar. För vissa människor, kan en hög amylos diet hindra deras förmåga att gå ner i vikt och, i vissa fall, kan göra dem gå upp i vikt.

expert Insight

Den Diabetic Live webbplats rekommenderar starkt dem som lider av typ 2-diabetes för att undvika en hög amylos diet för att kontrollera blodglukosnivåer utan att först diskutera frågan med din läkare. Sajten påpekar att alla diabetiker är olika. För vissa människor kan kombinera medicinering med en amylos-rik kost hjälper, medan det för andra kan det hindra viktminskning och eventuellt förvärra problemet.