XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Massageterapi är populär runt om i världen, och Nya Zeeland är inget undantag. Enligt den australiska regeringen Job Outlook initiativ som också omfattar Nya Zeeland data fanns omkring 12.400 pist jobb under 2008, med stark sysselsättnings beräknas för 2012-2013. För dem som är intresserade av att gå med denna snabbväxande yrke, är det viktigt att känna till kraven i förväg för att säkerställa en smidig övergång till området för massage.

Arbetsbeskrivning

Massörer manipulera mjuka kroppsvävnader, som omfattar ligament, muskler och senor, för att ge terapeutisk och rehabiliterande återhämtning och för att främja avslappning. De använder en mängd olika massagetekniker för att lindra muskelspänningar och förbättra cirkulationen. Massörer bestämma lämplig behandling genom att öppna sin klient historia och fysisk kondition. De utbilda kunder om lämpliga stretching, avkoppling och motion tekniker.

certifiering

Regeringen i Nya Zeeland reglerar inte massage och det finns inga formella utbildningskrav. Området massage har blivit självreglerande, med en tillväxt på organisationer som massage Nya Zeeland. Denna organisation ger information om yrket och uppmuntrar certifiering som en massageterapeut. De två nivåer av certifiering certifierad massageterapeut (CMT) och avhjälpande massageterapeut (RMT).

Certifierad massageterapeut

En CMT är kunnig i avslappning massagemetoder. De måste visa sin kompetens i att ta en patients historia och bestämma vilken information som är relevant för behandling. De måste bestämma om patientens behov är utanför ramen för utövandet av en CMT och hänvisa patienter till hälso- och sjukvårdspersonal som är lämpligt. De måste visa godkända branschstandarder för avkoppling massage stroke. De är skyldiga att få patientens medgivande för massage och ge efterbehandling utbildning och rådgivning.

Remedial Massageterapeut

En RMT delar mycket av de kompetenskrav i en CMT, men visar ytterligare kunskap inom ortopedisk eller avhjälpande massage. De bedömer fysiskt klienter som använder palpation, observation, rörelseomfång och motstånd styrka utvärdering och andra ortopediska tester. De måste bestämma en behandlingsplan som är lämpliga och effektiva och ger efter bedömningar och pedagogiska råd som omfattar sträckor att utföra hemma och metoder för att minska smärta.

Etisk kod

Massage Nya Zeeland organisation innehar båda nivåerna av massörer till en etisk kod. Denna kod kräver att utövare värdesätter patientens integritet, sekretess och mångfald. De kommer att vara ärlig och öppet kommunicera med sina kunder. De kommer aldrig att delta i sexuella relationer med sina kunder eller sätta dem i någon känslomässig, fysisk eller psykisk fara. De kommer ärligt representera deras utbildning och kvalifikationer, och aldrig utföra behandling utanför deras räckvidd utbildning.