XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Personer som lider av bipolär sjukdom upplever extrem humörsvängningar. Ibland kallas manisk depression, bipolär sjukdom orsakar dem med villkoret att känna stor energi och impulsivitet, följt av stor sorg och brist på energi. Dejta någon med bipolär sjukdom kan vara en utmanande och svår strävan, men det finns ett antal steg som du och din partner kan vidta för att säkerställa en varaktig och uppfyller relationen.

Utbildning

När dating någon med bipolär sjukdom, är det viktigt att du förstår symptomen av hans tillstånd. Du bör utbilda dig själv formellt, genom att utnyttja den information som mental hälsa, och informellt genom att uppmärksamma den information som din partner. Medan symtomen vid bipolär sjukdom delas av alla drabbade människor uttrycka dessa symptom på ett sätt som ibland kan skilja sig. Berätta för din partner att du vill veta mer om hans tillstånd för att förbättra din relation, och att du måste också veta hur han upplever bipolär sjukdom. Tänk på att det finns mer till den person än hans tillstånd, men att förstå bipolär sjukdom kommer att hjälpa dig att bättre hantera några av de utmaningar som kan uppstå när dating någon med sjukdomen.

Kommunikation

Både du och personen du dejtar ska kommunicera ärligt om din relation och hennes tillstånd. Enligt artikeln "älska någon med bipolär sjukdom" av Julie A. Snabb, ett av de största problemen par där en person är bipolär är svårt att kommunicera. Gör din partner medveten om att du är bekväm att diskutera sin sjukdom. Var medveten om att på grund av den typ av bipolär sjukdom, kommer det att finnas tillfällen när din partner blir sjuk och kommer att vara oförmögen eller ovillig att kommunicera. Det är därför det är viktigt att ha "stor fråga" samtal när din partner känner sig friska. I artikeln "Partners for Life: Seger Förbindelsen Odds" Michelle Roberts citerar ett antal par där den ena har bipolär sjukdom och påstår att varje par såg till att diskutera saker som ekonomi, sjukhusvistelse, transport och andra viktiga frågor under perioder av sundhet . När dating någon med bipolär sjukdom, du förmodligen inte kommer att behöva diskutera dessa frågor om du bor tillsammans och dela ekonomi, men du bör ta dig tid att diskutera saker som gränser, utrymme och kommunikation. Om din partner upplever en episod under din tid tillsammans, diskutera i förväg hur du ska hantera det. Om du behöver kontakta en medlem av hennes familj eller en psykisk hälsa leverantör, se till att du vet att informationen i förväg.

gränser

Kanske det viktigaste att komma ihåg när dating någon med bipolär sjukdom är att ni båda måste ställa upp tydliga gränser. Gränser är de saker du kommer och inte kommer att göra, beroende på omständigheterna. Dating någon med någon form av psykisk sjukdom kan vara en utmaning, eftersom deras humör, beteenden och personlighet kan tyckas att ändras utan förvarning. Det kommer att finnas tillfällen då din partner kan säga eller göra saker som gör dig fruktansvärt upprörd och vice versa. Var noga med att ta hand om din egen mentala hälsa genom att ta tid för dig själv och få det stöd du behöver från vänner och anhöriga.