XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan Acid Reflux Orsak Slemhinnor & amp; Väsande efter att ha ätit?

Sura uppstötningar är ett tillstånd som orsakar mat att backa upp från magen genom matstrupen. Sura uppstötningar kan utlösas genom att äta kryddstark mat, äter för mycket, övervikt, klädd i åtsittande kläder eller utövar för tidigt efter att ha ätit. Även sura uppstötningar kännetecknas av en dålig smak i munnen och sura uppstötningar, kan vissa människor upplever väsande andning eller kan ha ett överskott av slem i halsen.

Sura uppstötningar

Sura uppstötningar är säkerhetskopiering av syra eller maginnehåll från magen till halsen och munnen. Detta sker oftast när bandet av muskler kallas den nedre matstrupssfinktern slappnar förtid, vilket gör att maten att strömma tillbaka genom matstrupen. Detta band av muskler är belägen vid botten av matstrupen och fungerar som en skiljevägg mellan den och magen.

symptom

Hallmark symtom på sura uppstötningar är en sur smak i munnen, halsbränna och reflux av syra eller maginnehåll i munnen. Vissa personer kan också uppleva bröstsmärtor eller en brännande känsla i magen och bröstet. Vissa barn och vuxna, men kan uppleva astmaliknande väsande andning, hosta och svårigheter att svälja enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer.

oro

Eftersom väsande och hosta är också symptom på astma, det ögonblick du upplever dem, kontakta läkare, särskilt om du upplever dem utanför för att äta. Symtom på astma är torr hosta, andnöd, andningssvårigheter och minskad vakenhet. Den väsande samband med astma kommer vanligtvis plötsligt. Dessa är normalt symtom på en astmaattack som kräver omedelbar läkarvård.

Förebyggande

Orsaken till sura uppstötningar måste fastställas för att förhindra det. I vissa fall är det utlöses av att äta för mycket eller att bära åtsittande kläder. Vissa personer kan uppleva det efter att ha legat ner eller utövar snart efter att ha ätit. Undvik dessa triggers om det alls är möjligt. Om sura uppstötningar utlöses av livsmedel, undvika att äta kryddig, fet eller sura livsmedel och undvika koffein.