XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man byter handtaget på en tennisracket


Det enda som står mellan dig och framgång på tennisbanorna kan bara vara en ny tennisracket handtag. Om dina händer ständigt glider när du försöker att slå vinnarna, snurrar din racket i händerna eller så kan du inte hålla rackethuvudet position under din sving, kan du behöva ändra handtaget. Att spela med en felaktig grepp kan orsaka missade skott, frustration och i extrema fall även skada. Nya handtag grepptejp ger ökad friktion mellan handen och handtaget. Detta förhindrar att störas från att röra sig i handen så skotten gå där de är riktade.

Instruktioner

1 Ta bort befintliga handtaget tejp. Ta bort slitna band som behöver bytas ut från handtaget av racketen, som kan hållas på plats med tejp, klamrar eller andra material.

2 Ren rackethandtag. Ta bort all smuts, sot eller rester som kan finnas kvar från föregående grepptejp. Applicera varmt vatten om det behövs för att säkerställa att rackethandtaget ytan är ren och ny grepptejp kommer att hålla det på rätt sätt.

3 Fäst grepptejp till rackethandtaget bas. Dra en tum eller två av bandet på den avsmalnande änden av det nya grepptejp. Fäst avsmalnande änden av tejpen till basen av racketen. Ta bort mer av bandet stöd om det behövs tills du har stadigt säkrat nya grepptejp till racket och börja bilda ett spiralmönster. Ta bort tejpstommen för snabbt kan resultera i bandet curling upp och hålla sig till sig själv.

4 Wrap grepptejp runt rackethandtaget. Hitta en bekväm plats att sitta och stabilisera racket. Hålla racketen i en hand och applicera grepptejp i ett spiralmönster ner rackethandtaget med den andra. Fortsätt att packa upp tejpstomme som du använder bandet grepp. Lämna en liten överlappning av bandkanten som du använder den för att undvika luckor i det färdiga handtaget. Övervaka mängden överlappning, eftersom alltför mycket kan leda till att du får slut på grepptejp innan du når toppen av greppet.

5 Markera en mållinje på racketen med en penna när du närmar dig slutet av rullen av grepptejp, använder linjen som gränsen för toppen av greppet. Avsluta applicera grepptejp så att den stannar på denna linje. Klipp bort eventuellt extra grepptejp med en sax.

6 Applicera efterbehandling tejp, som har mindre diameter och i allmänhet en annan färg. Detta band hindrar grepptejp från unraveling och hjälper till att hålla den på plats.