XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Orsaker till Thoracic Spine Pain

Översikt

Bröstryggraden är sammansatt av 12 ryggkotorna, som är åtskilda av skivor och fästa vid ribborna. Flera förhållanden kan skapa olika grader och typer av smärta i bröstryggraden. Stukningar är den vanligaste och minst allvarliga - men ibland den mest smärtsamma. Andra mindre vanliga men mer allvarliga tillstånd, såsom tumörer, ibland inte genererar mycket smärta.

stukade Joints

Stukade leder i bröstryggraden är den vanligaste källan till smärta och kan vara den allvarligaste. Två typer av förband kan orsaka denna smärta - facettleder, som förenar kotorna tillsammans, och costovertebral lederna, som ansluter kotorna till motsvarande revben. Aspekt ledvärk är vanligtvis skarp, vilket begränsar din förmåga att röra sig, medan costovertebral smärta ofta beskrivs som stickande. En allvarlig, vänstersidig costovertebral vrickning kan härma en hjärtattack.

spondylos

Spondylos, slitage typ av spinal artrit, är vanligt bland vuxna 45 år och äldre. De tidiga stadierna av spondylos i bröstryggraden skapa ett ömmande styvhet mellan skulderbladen, ibland strålar runt bröstkorgen. Denna styvhet är typiskt värre på morgonen, men minskar med aktivitet. Senare skeden av artrit kan irritera nerver i denna del av ryggraden, vilket skapar en intermittent, brännande smärta.

frakturer

Djup, tråkig, konstant smärta kan orsakas av frakturer i bröstryggen. Osteoporos är den vanligaste orsaken till på grund av den reducerade bentäthet, vilket leder till kompressionsfrakturer. Trauma från en allvarlig nedgång eller bilolycka kan spräcka någon del av bröstryggraden, vilket kan resultera i skarp smärta, speciellt med hosta och nysningar.

spinal Deformitet

Skolios är en onaturlig sidled krökning av ryggraden, oftast påverkar bröstregionen. Den förekommer oftast i unga flickor och är av okänd orsak. Smärta av skolios kan vara allt från obefintlig till svår, beroende på graden av deformitet och flexibiliteten hos de drabbade området. Om svår missbildning existerar, kan bröstsmärtor och andnöd resultera från att bara andas.

Ankyloserande spondylit är en kronisk inflammatorisk sjukdom i ryggraden som påverkar huvudsakligen yngre vuxna män. Det kan påverka bröstkorg regionen och skapa progressiv styvhet. Ryggradsfusion kan förekomma i sena stadier, som ofta stannar smärtan.

andra förhållanden

Infektion i ryggraden - osteomyelit - är en allvarlig sjukdom som kan bli livshotande utan antibiotika. Staphylococcus är den vanligaste typen av bakterier som infekterar ben, vilket bendestruktion och svår, ständig smärta.

Cancer är den mest livshotande sjukdom i ryggraden. Detta tillstånd skapar ofta en tråkig, intermittent smärta som kan bli konstant och svår med progression. Avancerad cancer kan sprida sig till bröstryggraden från andra platser som bröst-, lung- eller prostata.